Костадин Василев /РБ - Глас Народен/: „Ще искаме специални преференции за хората, които живеят в Родопите“

 Костадин Василев /РБ - Глас Народен/: „Ще искаме специални преференции за хората, които живеят в Родопите“

От четирима човека се състои листата от кандидати за народни представители на Коалиция “Реформаторски блок – Глас Народен” в Смолян. Водач на листата е Костадин Василев – общински съветник трети мандат, бивш зам. – кмет и бивш секретар на община Смолян. Занимава се с частен бизнес. „Нашата листа е скромна, но надеждна“, каза Василев и представи останалите кандидат-депутати. Втори е доц. д-р Георги Юручев, преподавател във филиала на ПУ „ Паисий Хилендарски“ в Смолян. След него е д-р Соня Белева, специалист по очни болести, а четвърти е инж. Пламен Рафаилов.

В Коалиция с Реформаторският блок е Народен съюз. Неговият председател Румен Йончев представи листата и приоритетите на формацията. „Решението за това взехме с ясното съзнание, че ако искаме да има надеждно и стабилно управление на страната от тук нататък , то ние трябва да сме с Реформаторския блок и в Народното събрание. Вариантите са два – първо управление на БСП, неясно с кого, защото очевидно няма да има мнозинство. Второ – управление на дясноцентриски сили. Затова е важно в следващия парламент да са не пет, а шест формации, една от които да е РБ. Народен съюз полага всички усилия за реализиране на тази цел и сме убедени, че нашата група ще наброява повече членове от номера на бюлетината, тоест очакваме повече от 21 народни представители“, каза Йончев.Той обясни, че за водачи на листите са избрани изявени, утвърдени хора от съответните региони. „Такъв е случаят и в Смолян. Г-н Василев е човек, който прекрасно познава проблемите в региона и ще може да работи за тяхното решаване като народен представител в 44 НС. Нашият подход е да изберем хората, които знаят защо влизат в това Народно събрание, които не вадят хляба си от политиката. Хора, които са успели в живота. Нашите членове ще бъдат най-полезните , най-дейните в Народното събрание“, каза още Румен Йончев. По думите му в оставащото време от предизборната кампания Коалиция “РБ – Глас Народен” ще се съсредоточи върху срещите с хората по места, за да чуят проблемите им и да решат с какво могат да им помогнат. „Разчитаме на подкрепата на всички демократични сили, на онези, които стояха зад промяната преди 25 години, онези които носеха на гърба си най-тежките години от прехода, онези които запазиха в себе си чистотата на идеята за демокрация за справедливост в България. Убеден съм, че те не са изчезнали, не са напуснали. Убеден съм, че ще подкрепят РБ, защото единствената коалиция на прехода на демократичните сили е тази“, добави председателят на Народен съюз.

Водачът на листата Костадин Василев заяви, че познава областта и знае къде се намират избирателите им. „Поставил съм си за цел да стигна до всички населени места, да направя срещи с хората и да поема разумни ангажименти, които в крайна сметка да доведа докрай. Познавам проблемите на региона, знам какво е положението, знам за демографския срив. Целта ни е да направим така, че да има икономическа стабилност в региона, за да останат хората тук“, каза Василев. Другият важен приоритет, според него, е туризма. Не само зимния, а и летния, който дава поминък на хората. Костадин Василев посочи още, че другият поминък на хората в Родопите са земеделието и животновъдството, но в момента те са замрели. „Надявам се, че ние можем да се преборим, за да могат Родопите да заживеят друг живот. Държавата трябва да обърне специално внимание на високопланинските райони. Политиката да е друга за тези региони, за да може хората да имат интерес да идват тук и да работят тук. Нужен е специален законопроект за високопланинските и планинските райони.Ще искаме специални преференции за хората, които живеят тук“, посочи Костадин Василев.

Той изрази радостта си, че неговата идея от преди години да се увеличи числеността на 101 алпийски батальон и той да стане полк вече е факт и предстои да се случи.

Третата в листата на Коалиция Реформаторски блок – Глас Народен д-р Соня Белева сподели, че държавата трябва да обърне повече внимание на онкологичните, сърдечно-съдовите заболявания и на тяхната профилактика. На нормалното хранене на децата и на спорта в училище. Тя изрази несъгласието си с политиката към социално значимите заболявания, а също и с въвеждането на амбулаторни пътеки за лекуващи се в санаториуми.

Накрая всички призоваха хората да изберат №21 в интегралната бюлетина, за да имат бъдеще Родопите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе