Коалиция "Горда България" обяви политиките си за спасяване на Родопите

Коалиция "Горда България" обяви политиките си за спасяване на Родопите

Коалиция „Горда България” представи своите кандидати за народни представите от 22-ри МИР. Водач на листата е Ефрем Моллов. Останалите кандидати са Рамадан Кехайов, Мехмед Дорсунски, Славчо Заимов, Юсеин Бошнаков.

Гост на старта на предизборната кампания бе коалиционният пратньор Павел Чернев.

Пред вас сме тези, които са от гражданската квота на партия Свободен народ, част от Коалиция „Горда България”. Решихме да се кандидатираме и да се постараем да променим много от нещата в нашата изстрадала държава.Ние смятаме, че с гордо вдигната глава можем да направим така, че нашата държава да има ново бъдеще, да има икономически и социален просперитет, заяви Ефрем Моллов.

Ние сме обикновени хора, които сами са взели съдбата си в свои ръце и смятаме, че с нашите знания и умения, можем да променим настоящия модел и да покажем, че има по-човешко развитие България. През тези 23 г. направиха от нас нечовеци, несвободни хора, нашето мото е да се борим за просперитет и свободен народ, посочи още водачът на листата. Той поиска от хората да ги подкрепят в пет основни политики, които като представители на гражданите искат да представят за Родопа планина.

На първо място – намаляване на безработицата чрез стимулиране на инвестиции – ние ще работим за ускорено развитие на Родопите – в икономически план чрез сериозни инвестиции в основни отрасли – животновъдство и земеделие и отваряне на традиционни пазари.

На второ място е премахване изолацията на региона чрез развитие на инфраструктурата – нашата планина е изолирана както от страна на българската, така и от гръцка територия.

Трето – силно местно самоуправление.

Четвърто – политика на обединение на младост и мъдрост.

Петата мярка – политиката за единение и ценности- дошло е времето, когато партизанщината, оплюването и работата срещу хората да бъдат изместени с традиционни ценности на разбирателство, на равнопоставеност, уважение и т.н., заяви Ефрем Моллов.

Не трябва да забравяме, че коалиция „Горда България” има една сериозна програма, която е насочена към справяне с проблемите на България и даване на ново лице и нов икономически просперитет на държавата.

Ефрем Моллов коментира и вчерашното представяне на кандидати от някои политически сили пред национална телевизия ТВ 7. Циркът, който стана в Смолян,където всички политици на прехода се представиха в нашия град – видяхме това, което гледахме 23 години. Моето възпитание и ценностите, които притежавам ми позволяват да кажа един коментар, като предварително искам прошка от хората, защото може да засегна някого, но такова нещо в Смолян и родопчани не бяха виждали.

Ние, гражданското общество, видяхме каква е разликата между обикновения човек и тези, които ни управляваха досега. Ние ще покажем едно ново лице в тази кампания – няма да плюем никой, няма да закачаме никой, ще посочваме проблемите и решенията, за които досега не се е говорело. Нашата идея е да покажем модели, чрез който България, респективно Родопите, да се измъкнем от блатото, в което са ни потопили. Обявяваме една важна инициатива – всеки ден от 8 до 11 часа в нашия офис, ние представителите на коалиция „Горда България” ще бъдем на разположение на родопчани,ще изслушаме техните проблеми и ще търсим бързи пътища за тяхното решаване – ние имаме желание да направим това, което сме правили през всички тези години – да покажем, че обикновения човек може да изгради своето бъдеще в един нормален план. Всеки един човек може да бъде инициатор на политики, които водят до развитието на неговото семейство, неговите възможности и региона, респективно на държавата, допълни водачът на листата Ефрем Моллов.

Той каза още, че кандидатите от коалицията са хора, които не са обремени с 23-годишния преход на България.Никой от нас не е бил крадец на обществен ресурс. Не е участвал в тази политика, която обремени хората с толкова проблеми, ние сме за нови решения, нови модели и ново бъдеще на България, а нашата молба към всеки родопчанин е да ни даде възможност да покажем един 5-годишен икономически модел, а след това да дойдем пред вас и ако сме сбъркали да ни съдите.

“Ефреме, твоето място вчера не беше на онзи подиум, където се представиха партийте управлявали четвърт век, цяла една епоха, една епоха, която България отива наникъде”. С тези думи Павел Чернев се обърна към Ефрем Моллов. Вчера се видя, че тези политици представители на политически сили си получиха заслуженото, защото в кротък региона като Родопите, аз бях учуден защо тези хора са толкова изнервени и отчаяни. Кротките хора на Родопа планина вчера повилняха. Това управление докара България до празния месал за хляб, днес България не се дели на християни, будисти и мюсюлмани, а се дели на бедни и отчаяни хора и тези, които ограбиха България. Проблемите на българите са преди всичко социални.В Коалиция „Горда България” се събрахме доста разнородни – обединени от един план – плана на проф.Доранкев – спасителния план на България, който съдържа в себе си доста икономически и социални постулати, системи и механизми, които да върнат България в русото на нормалното, обясни Павел Чернев. Да върнем на хората надеждата, че и утре има какво да сложат на масата, да върнем децата на държавата – защото имаме 2 млн. гурбетчии. Родопите е най-хубавото място в България, Родопа може сама да се дигне на крака и да заживее добре, тука има потенциал, допълни Чернев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе