Кандидатите за народни представители от Коалиция за България честитят професионалният празник на юристите в област Смолян

Кандидатите за народни представители от Коалиция за България честитят професионалният празник на юристите в област Смолян

Честит професионален празник, уважаеми юристи!

За нас, кандидат-депутатите от Коалиция за България в 22-ри Многомандатен избирателен район е истинска чест да ви поздравим по случай Деня на българската Конституция и юриста. На 16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция, документът, който гарантира правата, задълженията и законността в нашата Родина.

Вие като стожери на справедливостта сте основна опора на българския народ, за който институции като съд, прокуратура, адвокатски кантори са последните инстанции, защитаващи човешките права. В последните 3.5 години политическият елит принизи професията юрист. За съжаление, станахме свидетели на грозни нападки, унизителни коментари, обиди, нечестни внушения и подиграване с достойнството на професията, която се гради бавно и дълго. България се оказа единствената страна в света, в която съдник са политиците от властта в медиите, а законът е на второ място. Затова максимата у нас стана виновен до доказване на противното, а не обратното. Уважаеми юристи, Вярваме, че българската Конституция, на която служите, е сред най-добрите в Европа. Вярваме, че българските юристи са сред най-подготвените и способните. Знаем, че съдебната ни система е свободна и независима, а не както се опитват да ни внушат в последните 4 години! Убедени сме, че отношението към някои представители на гилдията бе нечестно и породено от користни цели и неспособността за работа!

Приемете нашите най-искрени поздравления и пожелания за здраве, успехи и по-добри дни за българските юристи!

Сигурни сме, че правото отново ще възтържествува, а народът ще живее в един по-спокоен и законен свят! Бъдете все така стожери на честността, справедливостта и българското законодателство! Вярваме във вас!

Кандидатите за народни представители от Коалиция за България в област Смолян.

Вирни се горе