Кандидатът за депутат от ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова в Неделино: Ние не сме оставили скелети в гардероба

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова в Неделино: Ние не сме оставили скелети в гардероба

Правителството на ГЕРБ още с встъпването си в мандат трябваше да плати увеличените пенсии, които костваха 10 млрд. лв. повече на бюджета. И сме се справили. Едва когато имахме фискална стабилност, можехме да увеличим тази година пенсиите без това да генерира дефицит на НОИ. И който дойде след нас няма да му е трудно да се справи, защото ние не сме оставили скелети в гардероба. Не сме оставили неразплатени сметки за неразумни проекти. Не сме купували розови БМВ-та, нито прескъпи копирни апарати. Ние сме държали да бъде стабилна държавата, прозрачно управлявана и винаги сме били за фискалната стабилност, която може да даде наистина и генериране на по-високи доходи. Това заяви кандидатът за депутат на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на откриване на предизборната кампания в община Неделино. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Недялко Славов, Марин Захариев, д-р Красимир Събев, Шукри Халилов и Димитър Настанлиев.

„Ние не сме по приказките, а по делата. Смятам, че ще направим и по-добри неща за доходите на хората. Сега се надявам с позитивизъм да вървим напред. Може би наистина трябва да се питаме какво всеки от нас прави за държавата и обществото, и тогава всичко ще тръгне по-добре. Това е и признак за развито демократично общество“, подчерта д-р Дариткова.

„През нашето управление заплатите на работещите в спешната помощ се вдигнаха с 18%, но трябва още по-добре кадровият ресурс. По времето на ГЕРБ бяха осигурени 15 млн. лева за преквалификация на всички, които работят в спешна помощ – от шофьорите до лекарите по програмата “Пулс”. Това са реалните стъпки“, добави д-р Даниела Дариткова. Тя подчерта, че инвазивната кардиология в Смолян не е идея на БСП. „От една година работим по реализация на такъв проект, но отново трябва да говорим за кадрите. Ние нямаме кадри за инвазивна кардиология. Една такава инвестиция в момента не може да бъде отделена от бюджета на болницата. Търсим партньори, които могат да реализират този проект. Работи се и вярвам, че скоро това ще се случи. Апаратурата, която е нужна за инвазивна кардиология в смолянската болница, ще дойде по проекта, който в момента се изпълнява за 7,5 млн. лева. Над тази апаратура ще се надгради. За всичко това се мисли, но не може нещата да се правят с магическа пръчка“, посочи д-р Дариткова. По думите й определени политически сили са използвали населението на България само и само да си осигурят присъствие в парламента с цел да разпределят порции. По времето на Тройната коалиция четири години никой не позволяваше на младите лекари в България да специализират. Един млад лекар се подготвя най-малко за пет години. Правителството на ГЕРБ е дало 1 057 повече места за специализанти и затова в Смолян имаме 15 специализанти тази година, допълни д-р Дариткова.

Вирни се горе