Кандидатът за депутат на ГЕРБ Росица Караджова: Видях в правителството на ГЕРБ правилно отношение към образованието

Кандидатът за депутат на ГЕРБ Росица Караджова: Видях в правителството на ГЕРБ правилно отношение към образованието

Всички сме убедени, че ако една нация не е добре образована, тя няма никакви шансове за добро развитие. Винаги в периода на предизборни кампании образованието бе поставяно като приоритет, но след изборите това се забравяше. За първи път аз видях в правителството на ГЕРБ едно наистина правилно отношение към образованието и към многото сериозни проблеми в тази сфера. Именно това е моят мотив да участвам в тези избори, за да съм полезна със знанията си и с опита, който съм натрупала. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за народен представител Росица Караджова пред жителите на чепеларското село Забърдо. На срещата присъстваха и останалите кандидати от листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев, Милка Манева и Димитър Настанлиев.

„Чуваме, че БСП номинират за министър председател Пламен Орешарски. Много от нас помнят когато беше голямата учителска стачка и неговото цинично изказване: “Дай да разваляме седянката!”. Това е неговото отношение към образованието. Аз не вярвам, че този човек при това отношение, което демонстрира към образованието, може изобщо да направи или желае нещо да направи в тази сфера”, подчерта тя.

Росица Караджова припомни скандалния разговор между финансовия министър на Тройната коалиция Пламен Орешарски по време на учителската стачка през 2007 г. и колегата му от образователното министерство Даниел Вълчев, за да се знае какви хора смятат да ни управляват. И допълни, че Орешарски сега е претендент за премиер на страната от Коалиция за България, а Вълчев – водач в листата на партия България на гражданите във Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе