Кандидат-депутати от ДПС към жителите на Смолянското село Требище: Най-важни за нас сте Вие, хората

Кандидат-депутати от ДПС към жителите на Смолянското село Требище: Най-важни за нас сте Вие, хората

„Най-важни за нас сте Вие, хората“, това послание отправиха кандидат-депутатите на Движението за права и свободи( ДПС) от Смолянската листа към жителите на с. Требище по време на предизборната си среща. На нея присъстваха Росица Станевска, която е седма в листата и д-р Петър Фиданов, който е на пета позиция.

Мероприятието се проведе в една от залите на кметството в селото, а на него присъстваха представители на всички домакинства. „Партията се е доказала с годините и всички знаем нейните възможности. Правителство без ДПС неможе да бъде стабилно и работещо“, коментираха кандидат-депутатите пред хората от родопското село. Станевска и Фиданов се ангажираха да работят в полза на хората, ако те разбира се им дадат своето доверие на 12 май. От своя страна жителите на Требище се оплакаха от състоянието, в което се намират. „Най-голямата грешка на ГЕРБ бе, че замразиха доходите на хората. Тази партия ще последва съдбата на НДСВ“, категорични бяха жителите на селото. Хората изразиха и недоволството си от голямата безработица и програмите по временна заетост.

„Повечето хора нямат работа, а тези които имат повечето са по програми. Какво е това нещо, наемат ни за по 9 или 12 месеца, все едно след това спираме да се храним или да плащаме сметките си“, възмутени коментираха те. Като проблеми изтъкнаха и липсата на пазар на картофи, както и падането на изкупната цена на млякото. „ Необяснимо е как в Смолян се продават картофи от Полша. В момента намалиха и цената, на която ни изкупуват млякото. На всичкото отгоре бавят и плащанията със седмици наред. При нас намалиха цената на млякото, но не и на кашкавала и сиренето в магазина защо така?“, питаха се хората.

Чуха се и съмнение за честността на предстоящия вот идния месец. „Страх ни е да няма предварително подготвени чували с бюлетини и резултата да е ясен. На предишните избори имаше секции без сгрешени бюлетини, интересно е как се е получило това“, недоумяваха те. Чували и че има забрана на някои от хората в селото да посещават партийни мероприятия. Събралите се на сбирката пожелаха успех на кандидат-депутатите, като ги поканиха и на курбана в селото идната неделя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе