Кандидат-депутатът от ДПС Росица Станевска : Аз съм тук, защото желая дъщеря ми да се върне отново в Смолян

 Кандидат-депутатът от ДПС Росица Станевска : Аз съм тук, защото желая дъщеря ми да се върне отново в Смолян

„Аз съм тук, защото желая дъщеря ми да се върне отново в Смолян и да живее до мен, да и се радваме, както аз така и баба й и дядо й“. Това заяви кандидат-депутатът от Смолянската листа на Движението за права и свободи (ДПС) по време на предизборна среща в с. Смилян. „Човек го е страх да изпрати детето си да учи извън нашия край, тъй като те не се връщат знаейки какво е положението в региона. Аз не искам моето дете да емигрира, а да се върне и развива тук. За тази кауза ще работим всички от партията и съм сигурна, че това ще стане, тъй като ДПС разполага с много добри специалисти, а платформата включва необходимите стъпки за подобряване на живота в страната и региона“, каза още Станевска. Трябва да се спре миграцията на младите в чужбина, те да си остават в България и да се чувстват добре, да имат работа и спокоен живот“, коментира още тя. Като майка на 20 – годишна дъщеря ми е болно, че това се случва и се моля детето ми да се върне, тъй като не е никак лесно да се живее по този начин. Трябва да променим всички заедно това положение, а начинът е един, на 12 май всички ние да изберем № 40 в интегралната бюлетина. Без ДПС добро управление на България е невъзможно“, категорична бе Станевска.

На предизборната среща в Смолянското село Смилян бяха трима от кандидат-депутатската листа на ДПС от региона – Петя Ризова, Росица Станевска и д-р Петър Фиданов. Д-р Петър Фиданов подчерта, че Смилян е едно от най-хубавите села в региона и хората в него заслужават приличен живот. Жителите на селото се вълнуваха най-вече за виждането на партията, относно земеделието. „ДПС има ясна програма и конкретни идеи за развитието на земеделския производител. Вече експерти на партията имат ясни и конкретни предложения в тази насока. Целта е да се използват Евро програмите.

Всяко семейство да има право да регистрира семейна ферма и съответно да получава субсидии“, каза д-р Фиданов. Хора от селото поискаха от кандидат-депутатите най-после в Смолян да се реализира така мечтаната и обсъждана от години Картофена борса. „Ако има къде да предлагаме продукцията и тя да се продава на добра цена, хората ще се върнат по селата и тези земи, които пустеят в момента ще се обработват. Сега има изоставени имоти дори и в центъра на селото, камо ли в отдалечените райони“, коментираха още хората от Смилян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе