Ивайло Калфин в Мадан: Има друга икономическа политика!

Ивайло Калфин в Мадан: Има друга икономическа политика!

Евродепутатът, който работи по бюджета на ЕС, подкрепи лявата листа на Смолянския район

„Има друг вид икономическа политика, която не унижава хората, не хваща бизнеса за врата и не води до това обедняване, каквото не е имало досега в България”. Това заяви евродепутатът Ивайло Калфин на среща в Мадан. Той дойде да подкрепи лявата смолянска листа.

Това вече се вижда в Европа, там спря да работи

философията само на ограничаване на бюджетните разходи. Другата политика следва икономическите закони, а не е празно говорене на ляво ориентирани политици, обясни Калфин. Според нея редовното увеличаване на доходите, макар и не неразумно, стимулира потреблението и оттам се реализират повече приходи в бюджета.

„А у нас за 4 години управление на ГЕРБ затвориха 100 000 фирми, бе отменено ежегодното индексиране на пенсиите, те хванаха бизнеса за врата и казаха- друга възможност няма. А това не е вярно”, подчерта лидерът на българските социалисти в Европарламента. Когато пенсионерът има малко повече пари, той ще ги вложи в потреблението, а не в сметка в чужда банка, образно обясни евродепутатът.

С голямо възхищение и уважение гледам как работи водачът Дора Янкова още от времето, когато бе депутат в Народното събрание през 1997-2001 г., подчерта Калфин.

Държавата да си влезе в обувките, да си поеме отговорността, призова той. Той обеща, че в ЕС социалистите ще работят за увеличаване на средствата за т.нар. програма Младежка гаранция. Тя дава първо работно място за всеки млад човек, който четири месеца е на трудовата борса.

Ивайло Калфин е възмутен от наглостта на ГЕРБ. „Те похарчиха 17 млрд. лв повече от „лошата” тройна коалиция, сега резервите са изметени. Ако не бе тази коалиция, резерв нямаше да има и сега държавният дълг щеше да е много по-голям”, подчерта той. „Като си некадърен да управляваш бюджета, ще си ходиш”, заключи Калфин.

Хората трябва да излязат от страха,призова евродепутатът, който бе кандидат за президент на левицата през 2011 г.

„Какво виждаме в последните дни? Как един премиер нарушава закона, прави престъпления, пази министъра си, който е харчил европари в медии, за да си мълчат. Никой не отрече съдържанието на записите, изтекли в медиите, само прокурорът си подаде оставката. Нямали да си подадат оставките и останалите?”, коментира Ивайло Калфин скандалите с подслушванията, разтърсили държавата в последните дни.

Моят политически опит показва, че ГЕРБ не могат да управляват. Убеден съм, че хората няма да им го позволят отново, завърши Калфин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе