Искат промени в закона за земите

 Искат промени в закона за земите

Земеделци от Родопите поискаха промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи. Те настояват да се разгледа наредбата за оземляване на безимотните и малоимотни граждани. На среща в село Долен, община Златоград, с водача на листата на Коалиция за България в Смолянско Дора Янкова, те поискаха кардиналните промени.

Левицата се ангажира да разреши този проблем, който последните години „спъва” редица земевладелци. Янкова се закани дребните собственици на земи също да могат да кандидатстват по европроекти.

„Държавната и общинска земя може да бъде дадена на обикновения българин, а не да я взимат олигарсите, както е в момента. Управляващите трябва да обръщат внимание именно на този слой от населението. В нашата платформа е заложена работата именно със земеделците. Със сигурност ще има промяна”, каза Янкова при посещението си в с. Долен.

„С тази промяна ще се увеличи производството, ще се намали безработицата, ще живне икономиката, ще влизат свежи пари в държавната каса. Това са част от плюсовете, при положение, че законът се промени. В момента малките земеделци изнемогваме. Управляващите постоянно ни притискат и живеем в несигурност”, заяви жител на с. Долен. „В момента бумащината в областта на земеделието е огромна. Взел съм под наем земя, облагородил съм я, но живея в страх, защото не знам дали утре няма да ми я вземат. Искам сигурност, за да мога да инвестирам. Но с ръководните органи от ГЕРБ не знаеш какво може да стане”, обяви друг жител на Родопското село.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе