Хората от с. Арда към кандидат-депутатите на ДПС: „Бойко обърка хляба с Асфалта“

Хората от с. Арда към кандидат-депутатите на ДПС: „Бойко обърка хляба с Асфалта“

Голямо недоволство изразиха жителите на с. Арда от управлението на ГЕРБ пред кандидат-депутатите на ДПС от смолянският регион. Хората, които бяха дошли на срещата с Петя Ризова, Росица Станевска и д-р Петър Фиданов един през друг се надпреварваха да се оплакват от правителството водено от Бойко Борисов.

Недоволството им бе насочено най-вече към социалната политика водена от предишния кабинет и от липсата на каквито и да е инвестиции в региона. „Бойко обърка хляба с асфалта, взе хляба от хората и взе да полага асфалт“, възропта пенсионерка от селото.

„Аз вземам пенсия около 130 лв., която едвам ми стига за разходите по сметките и да си купя лекарства, тъй като съм диабетичка. Живеех в града, но се принудих да се върна на село, иначе няма как да живея там. През последните години правителството мислеше само за големите градове, а населени места като нашето останаха без никакво внимание. Правиха пътища и магистрали, ама не за нас. Ние нямаме пари да преживяваме, а камо ли за бензин, за да се движим по техните гордости – пътищата“, развълнувана коментираше възрастната жена. С какви очи пак се кандидатират, питаха присъстващите на срещата. Сериозно бе коментирано и едно от последните изказвания на Бойко Борисов.

„Ние пенсионерите сме били изяли парите, а не се виждат те колко милиарда похарчиха, а хората в страната станаха още по бедни“, бе един от коментарите в с. Арда. „Сега ми вдигнаха пенсията с 5 лв. В моята махала няма човек с по голямо увеличение. Какво е това безобразие. Онези, които вземат по 700 лв. пенсия получиха по 70 лв. Не можеше ли да се вдигнат пенсиите на хората с по ниски доходи, а тези които вземат големите пари да получат малкото увеличение“, питаха се хората.

„Някои си направиха палати със златни кранчета в баните, а нас ни е страх да си пуснем чешмите, че водата е скъпа, какъв е този живот, какво е това чудо“, коментираха още те. Кандидат-депутатите увериха хората, че партията, която представляват участва във властта, ще се опита да направи всичко възможно, за да подобри живота на хората в страната.

„Хората в третата възраст имат право на достоен живот и адекватни доходи“, категоричен бе д-р Фиданов. „Всички сте свидетели, че когато ДПС участваше във властта доходите на населението в държавата се покачваха по етапно. Проглушиха ушите на хората с тези магистрали и рязане на лентички, а се оказа, че са направили по- малко магистрали от предишното правителство. За сметка на това правителството на ГЕРБ замрази доходите и заряза пътищата, като тези в Родопите“, коментира Фиданов. Той определи управлението на ГЕРБ като доста не компетентно. Хората поискаха подкрепа и в земеделието.

„Едно време в нашия район се изкарваха по 200 тона картофи, а сега всеки гледа само за собствена консумация. Това е така, тъй като няма кой да изкупува продукцията или ако се появи го правят на смешни цени, същевременно купуваме семето на 3 лв.“, споделиха хората. „Ние ще правим всичко, което ни е по силите и няма да обещаваме неща, които не можем, но ако ни гласувате доверие ще видите сериозна подкрепа от наша страна“, обърнаха се кандидат-депутатите към хората дошли на срещата в с. Арда.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе