Генерал Румен Радев, кандидат за президент на БСП: Нашата кауза е България, ще стоя твърдо зад интересите на българските граждани

  Генерал Румен Радев, кандидат за президент на БСП:     Нашата кауза е България, ще стоя твърдо зад интересите на българските граждани

ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ 2016 Г.

Генерал Румен Радев даде своята дума на мъж и офицер пред родопчани, че ще бъде достоен водач на нацията по пътя на промяната, защото вярва в единствената кауза – БЪЛГАРИЯ. Обещанието, с което може да се ангажира от името на кандидат-президентската двойка, че двамата с Илияна Йотова ще стоят твърдо зад интересите на българските граждани. Защото се чувства един от народа, чийто живот минава във вярна служба за Родината. Досега винаги е успявал да сплотява хората около високи и значими цели, да ги води през невероятни премеждия само към победа със силата на личния си пример и никога не е допуснал катастрофа или загуба дори на един единствен човек.

Смолянчани посрещнаха кандидата на БСП за президент на България с космическата песен „Излел е Делю хайдутин”, с много аплодисменти и скандирания „Победа” на предизборна среща в Родопския драматичен театър. Той отправи своето кратко послание към жителите на Смолян – „Време е за промяна”. Това е големият залог и шанс на предстоящите избори. На България днес повече от всякога е нужен президент, който да изпълни със съдържание президентската институция, да върне достойнството на българите и да работи за бъдещето на страната, да бъде независим от волята на управляващите, да може да противостои и да бъде неподвластен на външен натиск. Пълната зала изрази своето доверие към генерал Радев като личност, която притежава възможностите и качествата да възвърне авторитета на президентската институция както пред българския народ, така и на международната сцена.

В разговор на четири очи с Корнелия Нинова, председател на НС на БСП, генерал Радев е попитал „Какво очаквате от мен” – Единствено да служите на България”. През целия си живот съм правил само това и само това мога да правя, бил отговорът на генерала. Затова търсим подкрепата ви за този истински българин и родолюбец, обърна се към залата Корнелия Нинова.

Опонентите се опитват да го атакуват, че няма никакъв политически опит. Да, признава генералът, нямам опит в смяната на партийната принадлежност като салфетки само за да остана във властта, нямам опит в задкулисните игри, боричкания, интриги, лични интереси и сметки, в корпоративните интереси и зависимости, в продажбата на съвест и гражданска позиция. Но затова пък имам огромен опит как се работи всеотдайно за България. И това е най-нужното в това трудно и съдбоносно време, когато отново се установява авторитарна власт на сливане на една партия с държавата и на едноличната власт на един политик.

Управляващите днес парадират с постигната от тях „стабилност”. Да, това е стабилността на ниските доходи и мизерните пенсии, на безперспективност пред емигриращите млади българи, на липсата на сигурност на границите, на улиците в домовете, на забравено спокойствие за утрешния ден. Стабилност на продължаващ срам за външната ни политика. Преживяхме срама и унижението на две кандидатури за генерален секретар на ООН, „Южният поток” бе сменен от „Турския поток” – за Турция останаха ниските цени на газа и печалбите от транзитни такси, а на нас премиерът Борисов остави само празни надежди и пълната зависимост от благоволението на трети страни. Противоречивите твърдения на управляващите по редица въпроси ни правят за резил пред външните партньори. Вземат се съдбоносни решения в пълно пренебрежение към интересите на народа – подписано споразумение, което ще ни постави в пълна зависимост от чужди корпорации, ще унищожи родните производители като напълни българския пазар с ГМО храни и месо с хормони; преодоляване на демографската криза чрез заселване на чужденци и превръщане на България в мигрантско гето на Европа. Точно тази „стабилна” политика превърна красивият Родопски край в най-бързо обезлюдяващия се район, трети отзад напред по работна заплата, във водещата класация по безработица.

От името на Областния и общинските съвети на БСП призив в подкрепа на кандидатите на БСП отправи Милко Гавазов, председател на Общинския съвет в Смолян. Безупречната биография на генерал Радев затвори устата на всички недоброжелатели, подчерта той в своето изложение. Той действително ще бъде президент-обединител, който ще търси диалог с всички институции в името на общия просперитет на България. Милко Гавазов прикани присъстващите да участват в предстоящите съдбоносни избори като дадат своя глас за най-достойната кандидатура за президент и вицепрезидент на генерал Румен Радев и Илияна Йотова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вирни се горе