Двойно повече сигнали за нарушения има сега, заяви главният прокурор

 Двойно повече сигнали за нарушения има сега, заяви главният прокурор

В сравнение с предишните парламентарни избори през 2014 година сигналите сега са се увеличили почти двойно. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив. “При 534 сигнала сега, тогава са били 374”, каза обвинител номер 1.

По думите му досъдебните производства преди началото на изборния ден през 2014 тогава са били 59, срещу 73 сега. Според Цацаров до края на гласуването се очаква те да се увеличат още повече.

“Работата ни на тези избори е доста интензивна, но има пълна координация между институциите”, добави Сотир Цацаров. По думите му схемите за купуване на гласове са същите като досега – индивидуално в определени населени места, на определени елементи от населението и корпоративен вот, чрез който работодатели от големи компании подсказват, или внушават на подчинените си чрез всякаква агитация и раздаване на храни и други стимули.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че осем са обвиняемите лица до тази сутрин, каза още Цацаров. Прокуратурата е образувала до момента 73 досъдебни производства, а борят на сигналите е 534, от които367 са отказани и 8 са изпратени до съответните РИК.

Вирни се горе