Дора Янкова: За 11 месеца правителството доведе до нормализиране на държавата, хората живеят по-спокойно

Дора Янкова: За 11 месеца правителството доведе до нормализиране на държавата, хората живеят по-спокойно

Региони като родопския вече не са забравена територия и от всички нас зависи развитието да продължи

При голям интерес продължават срещите на представителите на БСП в област Смолян във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 25 май.

Народният представител от Коалиция за България Дора Янкова, областният управител инж. Димитър Кръстанов и председателят на Общинския съвет на БСП – Чепеларе

Радост Петрова проведоха срещи с жителите на Павелско и Хвойна. В най-големите чепеларски села хората изказаха пълна подкрепа към правителството.

В двете селища Дора Янкова представи отчет за свършеното от кабинета „Орешарски” за 11 месеца на управление. „След като народа с безпрецедентни за историята протести свали режима на ГЕРБ в страната вече има нормалност и успокоение за бизнеса и хората”, заяви Янкова. Тя изброи социалните постижения на правителството, както и предприетите мерки в областта на инфраструктурата и намаляване различията между регионите. За село Павелско правителството отпусна спешно 370 000 лв., за да се реши проблема с водоснабдяването и да се сложи край на мъчителните водни режими през лятото. Със средства от ПУДООС ще се реши и проблема с доставянето на питейна вода и за съседните селища Хвойна и Орехово. С подкрепата на правителството започва реализацията и на европейски проект за ремонт на улици и тротоари в трите населени места. Янкова информира, че до края на месец септември ще завърши рехабилитацията на главния път Асеновград – Чепеларе, който преминава край трите населени места. „След 4 години замразяване, ограничения и липса на инвестиции, вече имаме правителство, което мисли за региона и знае как да решава проблемите на хората. За да може развитието да продължи ни трябва още подкрепа затова на 25 май гласувайте с номер 15 в бюлетината, за да може Родопите да не бъдат забравена територия, призова Янкова.

Зам.-областният управител на Смолян и председател на Общинския съвет на БСП в Златоград се срещна с жители на село Аламовци. „Пълен мандат на правителството на Орешарски и продължаване на правилните политики”. С тези думи хората посрещнаха младия политик. Местните споделиха, че разликата между бившето и сегашното управление на страната е огромна. Жители на селото коментираха изказаха добри отзиви за размразеното „Швейцарско правило” за индексация на пенсиите, повечето пари за майчинство, както и намалените сметки за ток. „Цената на тока няма да се повишава”, категоричен бе Хумчев. Той призова хората да подкрепят кандидатите на Коалиция за България, за да може справедливата политика да продължи.

Вирни се горе