Дора Янкова: Винаги с ЕС и никога против Русия

 Дора Янкова: Винаги с ЕС и никога против Русия

Известни леви интелектуалци почетоха паметта на поета Кирил Маджаров

България не е изолирана от геополитиката, факт е, че станахме част от нея, когато нашето правителство даде ход на строежа на „Южен поток“ през 2013 г., заяви Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“ пред избиратели в кв. „Устово“ на Смолян. Според левицата замразеният строеж трябва да бъде трябва да бъде възобновен. Нашето разбиране е: винаги с Европейския съюз, но никога против Русия, заяви Янкова.

Тя подчерта, че за регионите и особено за Родопите трябва да се търсят начини за привличане на максимално средства от различни източници: допълнително национално финансиране, пари от еврофондовете, от трансграничното сътрудничество и даде пример с успешната Публично инвестиционна програма на кабинета „Орешарски“. Кметът няма да ви го каже, той само говори, че общината е пред фалит, но нашето правителство даде допълнително на Смолян 10,3 милиона лева за спортни съоръжения, за улици, водопроводи, каза Дора Янкова.

Безкрайно щастлива съм, че успях да върна театъра, беше страшно недоразумение правителството на ГЕРБ да закрие Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“, каза Янкова. Тя благодари за подкрепата на левите интелектуалци от столицата, които изградиха Инициативен комитет за възстановяването на театъра.

Известни творци с леви убеждения – Матей Шопкин, Йордан Милев и Лъчезар Еленков присъстваха на литературна вечер в Смолян в памет на убития на 30-годишна възраст поет Кирил Маджаров. Представена бе книгата с негови творби „Гордей се, Родопа“, издадена от Владислав Симеонов благодарение подкрепата на Дора Янкова. Маститите творци сравниха Маджаров с Никола Вапцаров и го нарекоха „поет от Родопа планина, който принадлежи на цялата българска култура“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе