Дора Янкова: Увеличение на тока с 10% ще оскъпи живота на семейство с 200 лв.

 Дора Янкова:  Увеличение на тока с 10% ще оскъпи живота на семейство с 200 лв.

С 200 лв. ще поскъпне живота на българските семейства, ако се увеличи цената на тока с 10% от 1 октомври. Ние от БСП сме твърдо против това и ще направим всичко възможно да не се допусне нов социален геноцид с цената на електроенергията. Това заяви пред избиратели в златоградското село Долен водачът на листата на „БСП – лява България“ Дора Янкова.

Заедно с кандидат-депутатите от листата Емил Хумчев и Валя Павлова пред стотици жители на селото тя представи програмата на левицата за следващия мандат. Янкова подчерта, че в цялата област има сериозна тревога от информацията за предстоящия скок на тока. „Мините са ужасени, защото евентуалното поскъпване на промишления ток ще се отрази на производството. Текстилният бранш също ще трябва да калкулира по-високата цена и ще удари или заплатите, или цената на продуктите, които произвежда“, заяви Янкова. Тя бе категорична, че обикновеният българин няма вина за кризата и не бива да плаща цялата цена за нея.

„Не забравяйте, че ГЕРБ бе премахнат от управлението със самозапалили се от мизерия българи и безпрецедентни протести в цялата страна заради цената на тока“, припомни Янкова.

Тя определи претендентите за депутати от региона от другите политически сили като личности, които принадлежат на партиите си, а не на хората. Напомни как в предишното Народно събрание Недялко Славов и д-р Даниела Дариткова са подкрепили закриването на болниците в Девин, Рудозем и тубдиспансера в Смолян, замразяването на доходите, социалните помощи, безобразията в горския сектор.

Янкова обърна внимание, че ДПС също е партия, която подкрепя капитала, а не социалната политика. Въпреки, че бяхме зад кабинета „Орешарски“ либералите не ни подкрепиха за по-високи пенсии и гъвкавите форми за пенсиониране, напомни Янкова.

„Гласувайте с номер 22 в бюлетината, защото ние доказахме, че можем да водим по-справедлива политика“, категорична бе водачката на червената листа.

В Долен тя припомни инвестицията от 2 млн. лв. за строителството на новия път Неделино – Крайна – Долен. „Това е икономическа ос, която ще позволи развитие на туризма, отваряне на региона към нови инвестиции“, продължи Янкова.

Емил Хумчев подчерта пред съгражданите си, че село Долен е уникално и трябва да получава по-голяма подкрепа, за да е привлекателно за младите. Имаме амбициозна програма в новия програмен период на ЕС да развием редица проекти в областта на земеделието, заяви Хумчев. Той се ангажира да привлече експерти по европейските програми, които да консултират населението за възможните култури и техните пазари.

Той още веднъж се ангажира да съдейства за построяване на спортна площадка в Долен.

Валентина Павлова призова хората да пазят Родопите. „В редица населени места горите се ограждат, стават ловни стопанства, изолирани с мрежи и забранени за местните жители. Пасищата са другият ресурс, който е апетитен и предстои да се разграби. Затова ви призовавам: не се страхувайте и подкрепете по-справедливата политика“, заяви тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе