Дора Янкова: Уважаеми учители, всички политици ви дължим извинение

 Дора Янкова: Уважаеми учители, всички политици ви дължим извинение

Образователните дейци-ветерани в Смолян създадоха клуб

Учителите ветерани от Смолян учредиха свой клуб след края на първия учебен ден. Домакин на събитието бе Дора Янкова, водач на листата на „БСП-лява България“ в област Смолян.

Вие сте мъдростта на града и сте дали на родопчани най-ценното – просвещението, каза Дора Янкова. „Добре е в разединеното ни общество да има общи цели. Аз знам, че за последните 25 години за вас имаше и огорчения, и несбъднати мечти. Днес всички политици ви дължим извинение“, заяви още водачът на социалистическата листа. Тя припомни, че когато е преподавала, е успяла да усети какво е да си учител и да получиш любовта на децата и уважението на колегите. Смолян има нужда от клуб на образователните дейци, каквито сте вие, каза Янкова.

Председателката на новия клуб Златка Рашева подчерта: „Ние трябва да бъдем обединителен център на патриотичните и хуманни ценности, а нашето верую е любов и уважение”. Научно-изследователска, художествено-творческа и спортно-туристическа ще е дейността на клуба. Учителите благодариха за подкрепата, която им е оказвала и продължава да оказва Янкова.

Група прекрасни момичета и момчета – ученици на Мариана Карънлъкова, Розета Субашиева и Здравко Субашиев поздравиха с песни и с инструментални изпълнения достойните учители.

Днес, когато се е родил Хайтов, съм щастлива да ви поканя на първото представление на родопския театър на 20-и септември. Драматичният театър „Николай Хайтов“възкръсна благодарение на усилията на Дора Янкова, след като бе закрит от тогавашния министър Вежди Рашидов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе