Дора Янкова: Целта си струва и ние ще дадем своя вот, за да бъдем част от ПРОМЯНАТА, която искаме да се случи в България и в Родопите

 Дора Янкова: Целта си струва и ние ще дадем своя вот, за да бъдем част от ПРОМЯНАТА, която искаме да се случи в България и в Родопите

В препълнената зала на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в гр. Смолян водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за област Смолян Дора Янкова обобщи изводите от проведената кампания и предизборните срещите с жителите на общините в цялата област. Каза за бедността, за болките в очите на хората и техните надежди за промяна. Хората искат да живеят по-добре в собствената си страна и тук в Родопите. „Тук именно трябва да има работещо партньорство между държава, общини и малки населени места, за да не е нашият район един от най-бързо обезлюдяващите се и да не е град Смолян, най-бързо топящият се град. В такава среда живеем всички, ние сме родопчани, ние заедно тук изпитваме радостта, заедно сме в тъгата, но сме силни и сме заедно в желанието за перспектива”, каза Янкова и подчерта, че три неща категорично искат да променят в страната. „Държавата да се намеси по-сериозно в икономиката, държавата да подкрепи и да започне да участва във възраждането на българското стопанство, да подкрепи младите българи, които са носители на съвременните идеи за модерна икономика. За Родопите е необходимо да има целенасочена инвестиционна програма за ускорено развитие, повече държава и повече държавност. И най-важното, третото – социалната политика. Категорични сме, че минимум 800 милиона трябва да се отделят, за да може да индексираме и да преизчислим пенсиите, не може повече такава бедност”, каза Янкова.

Дора Янкова представи всеки от останалите седем кандидати от листата за Смолянска област. В своите думи към присъстващите, кандидатите, споделиха своите впечатления от стотиците им срещи с хората във всяко кътче на областта през последния месец и всеки от тях представи визията си за развитие на региона и необходимостта от осезаема промяна в живота на хората.

„Целта е голяма и си струва и ние ще дадем нашата сила чрез своя вот , за да бъдем част от ПРОМЯНАТА, която искаме да се случи в България и в Родопите ”, каза Янкова и призова родопчани да гласуват с №10 на 26 март.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе