Дора Янкова: Рудозем бе зачеркнат като регион от ГЕРБ, а само за 11 месеца се инвестираха милиони, предстои старт на яз. „Пловдивци”

  Дора Янкова: Рудозем бе зачеркнат като регион от ГЕРБ, а само за 11 месеца се инвестираха милиони, предстои старт на яз. „Пловдивци”

Социалистката се ангажира да защити по-ранното пенсиониране на миньорите, които вместо казарма 5 години са работили под земята

Идвам с високо вдигната глава, защото 4 години община Рудозем бе зачеркната от ГЕРБ, четири години тук нямаше чуваемост на проблемите, нямаше държавност, нямаше развитие. Това заяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе серия от срещи в миньорската община, обхващайки общинския център и селата Чепинци и Елховец . Янкова бе придружена от областния председател на БСП- Смолян инж. Атанас Устабашиев и общинския лидер на социалистите д-р Цвятко Хаджиев. Янкова изтъкна, че само за 11 месеца Рудозем е преобразен, благодарение на подкрепата на правителството и изброи проектите в областта на спорта, модернизацията на междуселски пътища, благоустрояване на междублоковите пространства, строителството на нова улица в кв. „Койнарци”. Това лято ще бъде направена и първа копка за строежа на яз. „Пловдивци”, като инвестицията е за 40 млн.лв. Обектът ще разкрие много нови работни места и най-важното ще реши проблема с водоснабдяването на Рудозем, Мадан и още редица селища. Янкова подчерта, че предстои размразяване строителството на пътя Рудозем- Смилян, който ГЕРБ раби и замрази. Общината може да разчита на подкрепата на депутата и за разкритата наскоро болница, която ГЕРБ закри преди повече от 4 години и лиши населението от здравна помощ. „Виждате, че когато има различна политика нещата се случват”, изтъкна Янкова. Тя призова хората от община Рудозем да подкрепят кандидатите на Коалиция за България за евродепутати, като гласуват с номер 15 в бюлетината на 25 май, за да може развитието да продължи.

На срещите жителите на Рудоземска община подкрепиха политиката на правителството и призоваха управляващите да не допуснат ГЕРБ да се върне на власт. „ГЕРБ значи мизерия, бедност, разруха, обезлюдяване, а сега имаме надежда, че нещата отиват към добро, единодушни бяха рудоземчани. Те запитаха как е гласувал Владимир Уручев за проекта „Южен поток”? Той е бил против, което значи, че е против интересите и развитието на България”, заявиха хората.

Заедно с Янкова бе дискутирано бъдещето на рудодобива в района, както и възможностите за развитие на селското стопанство. Миньори настояха да не се допусне увеличение на стажа за пенсия на подземните работници. Янкова подчерта, че ще устоява правата им и гарантира, че предстои нов дебат по отношение на пенсионирането. Отстояваме позицията, че в региони като Родопския трябва да има преференции за пенсия на хора, които са дълго време безработни и не им достигат 2 години”, категорична бе червената депутатка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе