Дора Янкова: Най-голямото богатство са хората, колкото повече хора има в даден регион толкова по-добре се развива той

Дора Янкова: Най-голямото богатство са хората, колкото повече хора има в даден регион толкова по-добре се развива той

Мадан: Подкрепя програмата за насърчаване на икономическото развитие и категорично възразяват против новия закон на ГЕРБ за образованието Водачът на листата за народни представители на Коалиция “БСП за България” в Смолян Дора Янкова се срещна с избиратели в Мадан. В следобедните часове жителите на града изпълниха залата на читалище “Иван Вазов”, където се проведе срещата.

Заедно с останалите кандидати на коалицията Иван Гавазов и Севдалин Хъшинов, тя представи програмата на БСП за управление на страната през следващия мандат.

Левицата предлага нов модел на финансиране на българските предприятия, чрез създаване на фонд “Индустрия” и фонд “Иновации”. “Първият ще бъде с начален капитал от 500 млн. лв. и ще финансира предприятия имащи десетгодишна стратегия за създаване и развитие на индустриални мощности на пазарен и регионален принцип, които създават определен брой работни места и наемат млади специалисти. Вторият – се предвижда да има начален капитал от 150 млн. лв. и да подкрепя млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.” разясни Дора Янкова.

“Сега е времето за промяна, стигнали сме дъното няма повече на къде. Два пъти Бойко Борисов взима властта и дава оставка. Трябва ни сериозен човек за премиер. Затова ще подкрепим БСП с нашия вот – за повече държавност. Днес подкрепата на държавата я няма", категоричено се изказаха маданчани. Водачът на листата БСП за България в Смолян Дора Янкова припомни, че от ГЕРБ са унищожили родното образование с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование. „Ще работим за отмяна на този закон, един учебник по всеки предмет, който да се издава от БАН, и връщане на професионалните техникуми", заяви тя.

Хората искат да останат в България и да си върнат децата тук. “Години наред ни лъгаха със закон за планинските и полупланински райони, но уви, ни за планината, ни за планинеца”.

Социалистите ще работят и за увеличение на месечното парично обезщетение за отглеждане на малко дете от 1 до 2 години до размера на минималната работна заплата. За последните няколко години обезщетението е 340 лв. на месец, а минималното възнаграждение няколкократно се увеличи до 460 лв. Това е само една от мерките за борба с демографският срив. „Зорлем ни направихте червени бабички, за да си спомняме за онова време когато всичко беше наред“, каза Мария Иванова.

България има нужда от енергия.Трябва да върнем България справедливата държава, която брани хората.

„Най-голямото богатство са хората, колкото повече хора има в даден регион толкова по-добре се развива той“, категорична бе водачът на листата Дора Янкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе