Дора Янкова: ГЕРБ да покаже програмата за 1 милиард за Родопите

Дора Янкова:  ГЕРБ да покаже програмата за 1 милиард за Родопите

БСП очаква нови гласове и по-голямо присъствие в Народното събрание

Няма кой друг да ни подкрепи, ако не хора като вас, обърна се към хората от смолянското село Арда Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“.

„Арда е на входа на България, тук направихме много, възстановихме училището, подкрепихме читалището, създадохме условия да имате бизнес тук, на страната на ардинци сме. На десницата не й пука за Арда и за хората от такива селища. Те са партия на капитала, на богатите и защитават техните интереси“, каза Янкова. Заедно с нея бяха кандидатите за депутати д-р Мариана Методиева и Светослав Димитров, както и общинските съветници Петър Харадинов, Иван Апостолов и Радой Краев.

„Нашите политически опоненти от ГЕРБ сега казват, че за Родопите имало предвидени 1 милиард инвестиции. Има 7 милиарда от бюджета на ЕС, но това са парите за цяла България, за целия период 2014-2020 г. 1 милиард има за развитие общо на регионите у нас за следващия планов период, в това число е и новият финансов инструмент „Водено от общността местно развитие“. Нещо повече, правителството на Борисов не е защитило допълнително финансиране за бедните региони, което други държави направиха. Тоест милиардът за Родопите, който обещават от ГЕРБ, e обикновена лъжа, ако от ГЕРБ не покажат тази програма“, обясни Дора Янкова.

Българските турци трябва да имат представителство в парламента, богатите – също, но по-слабите, по-бедните слоеве, които са 70% от хората трябва да имат най-силната политическа защита, заяви Дора Янкова. „Не можем да хленчим в деня след изборите, да се питаме „каква стана“, след като не сме отишли да гласуваме. Защото няма кой друг освен нас, освен БСП да следва социална политика. Имаме нужда от нови гласове и по-голямо присъствие в Народното събрание. В 42-ото бяхме 84 депутати от БСП и заради съпротивата на ГЕРБ не успяхме да доведем докрай много от идеите си. Пример за това бе желаното от нас увеличение на пенсиите от 5%. ГЕРБ бяха против, от ДПС казаха – много е, не даваме повече от 2,7%. И с толкова бяха увеличени пенсиите“, заяви Янкова.

„Представляваме строителите на България, представляваме партия която винаги е стояла зад бедните и работещите, зад хората, които имат нужда от социална подкрепа. Много хора се отцепиха от нас, много партии се родиха от нас, но всички те са преходни, а ние оставаме“, каза Янкова.

Д-р Мариана Методиева подчерта: „На всички нас в Родопите е тежко и не се ли хванем да сме солидарни, да сме един с друг, животът ни няма как да стане по-лесен“. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе