Дора Янкова: Чепеларе е доказателство колко много време за развитие загубихме с ГЕРБ

Дора Янкова: Чепеларе е доказателство колко много време за развитие загубихме с ГЕРБ

Червената депутатка връчи членски книжки на млади попълнения в столетницата

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова връчи партийни книжки на новоприети членове на БСП – Чепеларе. Събитието се състоя на среща с обществеността. Новите попълнения в червените редици са млади и високообразовани хора, които виждат бъдещето си в левицата. Червената депутатка изтъкна, че при обиколките си в Смолянско наблюдава засилен интерес на младите хора към БСП. „Това показва, че младите българи подкрепят програмата на кабинета Орешарски и споделят политиките за развитие и растеж”, заяви тя.

Пред повече от 100 души Дора Янкова отчете свършеното от правителството за едногодишното управление. Зам.-председателят на ПГ на БСП отбеляза, че Чепеларе е общината с най-много инвестиции в областта на пътното строителство. „Размразихме проекта за строителство на обходния път на Чепеларе на стойност над 20 млн.лв.”, заяви Янкова и напомни, че обектът е можело да се реализира още преди 4 години, но е спрян от ГЕРБ. Вместо вече отдавна да сме извели трафика, трябваше да изгубим 4 години в чакане и нереализирани обещания. Затова ми е забавно, когато виновните за това говорят, че сме нямали време за губене, напротив, те са доказали че ни губят времето, подчерта Янкова. Вече активно се работи и по рехабилитацията на отсечката Чепеларе- Соколовци, където ще се инвестират над 10 млн.лв. Чепеларе получи и 1 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството за ремонт на двете главни улици- „Беломорска” и „Васил Дечев”. Още 2,5 млн.лв. се влагат в ремонта на пътната връзка Пампорово- Стойките. В края на септември трябва да приключи и рехабилитацията на главния път Асеновград- Чепеларе. „По този начин всички главни пътища в града ще са нови и безопасни”, подчерта Янкова. Тя припомни, че в края на миналата година, преди началото на новия зимен сезон е напълно ремонтирана отсечката Проглед- Пампорово.

Янкова допълни, че не са забравени и малките населени места. Осигурени са 350 хил.лв. за ремонт на водопроводната мрежа в село Павелско, с което ще се реши дългогодишния проблем с осигуряването на питейна вода. Очаква се и реализацията на проект за генерален ремонт на водопреносната система за селата Орехово и Хвойна. „Подкрепяме общината в реализацията на проекта по Програмата за развитие селските райони, който предвижда ремонт на пътя Забърдо- Чудните мостове, както и облагородяване на улици и тротоари в селата, което е помощ, както на туризма, така и на местните жители”, каза Янкова и напомни, че проекта е бил умишлено бавен от предишното правителство, заради факта, че тогава кмета на общината е бил от БСП. „Ние работим с всички кметове, без значение от политическата им принадлежност, защото само така можем да работим за хората и да решим проблемите им”, каза Дора Янкова.

Депутатката изтъкна, че на последните избори БСП е била първа политическа сила в община Чепеларе и призова хората отново да подкрепят социалистите, гласувайки с номер 15 в бюлетината на 25 май. „Нуждаем се от мощна подкрепа, за да може справедливата политика на развитие и стабилност, за да можем да променим Европа, която да стане по-социална, по-отворена към обикновените хора”, заключи тя. В срещата взеха участие председателят на Общинския съвет на БСП – Чепеларе – Радост Петрова, общинският съветник от левицата Панталей Мемцов и др.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе