Дора Янкова: БСП ще продължи да отстоява правото за по-ранна пенсия на миньорите

 Дора Янкова: БСП ще продължи да отстоява правото за по-ранна пенсия на миньорите

Хиляди се събраха за празника на Мадан и Деня на миньора в центъра на града. Тържествата продължават два дни с богата програма и много настроение.

Сред официалните гости на откриването на празника бе депутатът от 42-то Народно събрание и член на ИБ на БСП Дора Янкова. От официалната сцена в сърцето на града, Янкова поздрави хилядите жители и гости.

„Радвам се, че Мадан е обновен и вече блести по-ярко с проектите, които кмета реализира с подкрепата на правителството на Пламен Орешарски. Само за година в Мадан се ремонтираха улици, инвестира се в развитието на спорта, благоустройството, социалната инфраструктура. Болницата получи стабилна финансова помощ“, заяви Янкова.

Тя припомни, че в 42-то Народно събрание Коалиция за България е внесла законопроект, с който ранното пенсиониране на миньорите да се запази. „За съжаление опозицията не го подкрепи, но ние няма да се откажем да го отстояваме“, категорична бе бившата депутатка.

Дора Янкова изрази опасение от официалните данни,според които безработицата в Мадан е над 20%. Тя призова всички политици да се обединят около по-добрата перспектива за общината,подкрепяйки в центъра кмета, който да води. „Жителите на Мадан трябва да чувстват държавата и държавността, че зад тях да имат подкрепа“, категорична бе Янкова.

Вирни се горе