Държавата трябва да се грижи за селата, символ на културното и историческо наследство в Родопите

Държавата трябва да се грижи за селата, символ на културното и историческо наследство в Родопите

На среща в Широка лъка и Стойките Дора Янкова и Христо Беров призоваха жителите да подкрепят програмата на коалиция “БСП за България” за повече държавност и ангажимент към малките населени места. Тук традицията е жива и това трябва да се съхрани, подчерта водачът на листата пред събралите се там жители. В програмата на БСП е заложен ангажимент на държавата към опазване и разпростр…аняване на културните ни и исторически ценности и популяризирането им чрез местни фестивали. Това развива местния бизнес и привлича туристи,чрез което стандарта на живот в тези населени места значително може да се подобри. Добре е тези традиции да се доразвият, за да могат да привлекат вниманието и на чужденците към българския бит и култура.

С цел развитие на земеделието в региона, хората в Широка лъка поискаха от кандидат-депутатите да защитят българското производство чрез стимулирането на хотелиери и ресторантьори да пазаруват от местните производители. Дора Янкова поясни, че такава идея има в програмата на социалистите, но тя се отнася не само до регионалното производство, а на национално ниво. Подпомагане производството на храни за местна консумация чрез стимулиране на биологичното земеделие,

„късите вериги на доставка“ (т.е. отпадане на многото прекупвачи) и чрез програми, насърчаващи купуването на продукти, произведени в България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе