Д-р Даниела Дариткова в Сивино: Животът ни ще стане по-добър не с нереалистични обещания и заеми, а с работа

 Д-р Даниела Дариткова в Сивино: Животът ни ще стане по-добър не с нереалистични обещания и заеми, а с работа

„Не ни чакат леки години. Кризата още не е отминала и нашата икономика е много зависима от икономиките на останалите страни в Европа, но ние имаме стабилната основа, имаме договорени европейски фондове. Смятаме, че оттук-нататък ще бъде малко по-лесно. Ние ще заложим на социалната политика, която да подобри живота на хората. Това обаче няма как да стане с нереалистични обещания и със заеми. Може да стане с работа, с подкрепа на икономиката, на малкия и среден бизнес, с още повече вложения на евросредства в България, с по-голяма заетост. И оттам – повече социални плащания и по-високи пенсии”. Това заяви в Сивино водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя цитира думите на покойната Маргарет Тачър, че има два пътя за изход от кризата – единият е десен, другият е грешен.

„Видяхте, че в много страни от Европа си избраха леви правителства, но знаете какво се случва във Франция и в Румъния. Там са спрени повечето от еврофондовете, защото левите правителства решиха, че може да не се спазват правилата. А ние се научихме как да работим с европейските институции. Имаме добрите показатели за догодина. Смолянска община заради недоглеждане беше изключена от Програмата за развитие на селските райони. Населените места в общината са 83 без град Смолян. И нито едно от малките села не можеше шест години да използва средствата по тази програма. В останалите общини на областта не беше така. И изчисленията показват, че сме загубили около 110 млн.лв.за тези години. За следващия програмен период с нашите усилия тази несправедливост е поправена и от догодина ще могат да се печелят проекти по тази програма. Пътища, детски площадки, спортни игрища-всичко може да се прави по нея. Община Смолян е заделила още сега нужните средства за проекти, за да може от 2014-та година веднага със стартирането на новия период да участва в програмата”, обясни д-р Дариткова.

Според нея това е пътят, по който нашите населени места ще изглеждат по-добре, по който може да се създаде заетост, различна от времената. Тя заяви, че по програмата за земеделие и животновъдство също са договорили по-добри условия за следващата година. „Това са реалните стъпки, които сме направили за подобряване на положението. Те са свързани не с получаването на едни готови пари, а с работа. Смятаме, че с доброто взаимодействие между централната и местната власт нещата ще се случват по-добре и в нашия регион”, посочи още водачът в листата на ГЕРБ. „Нека да гласуваме разумно, защото ще бъде страшно, ако България се вкара в изборна спирала след 12 май”, призова д-р Дариткова.

Купуването на продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе