Д-р Даниела Дариткова в Рудозем: Българите показаха, че могат да отстояват демократичните си ценности

Д-р Даниела Дариткова в Рудозем: Българите показаха, че могат да отстояват демократичните си ценности

Кандидат-депутати от листата на ГЕРБ в Смолян начело с д-р Даниела Дариткова и евродепутатът Владимир Уручев гостуваха днес на работещите в шивашкото предприятие „Бапа спорт” – Рудозем.

Д-р Дариткова разказа накратко за начина, по който бе създадена тройната коалиция БСП, ДПС и Атака. „Нейната единствена цел беше овладяване на властта. Но който поставя пред себе си властта като самоцел, не може да има успех. Българите показаха, че могат да отстояват демократичните си ценности. Веднага след европейските избори се разбра, че това управление няма да изкара дълго, но ни струва твърде скъпо”, изтъкна д-р Дариткова. Според нея стабилно управление може да се получи само чрез активно участие на всички в изборите. „Сигурно ви се струва, че ситуацията е безнадеждна, че от вас нищо не зависи. Но гласът на всеки е важен, защото България не може да се управлява нито с купени гласове, нито с различни сюжети и постановки. България трябва да се управлява по волята на народа”, подчерта тя. И допълни, че намеренията на кандидат-депутатите от смолянската листа са да работят в добра комуникация с представителите на всички власти и бизнеса за доброто за хората.

„240 депутати ще бъдат избрани, ако гласуват 5% и 75% от населението. Но истинската представителност се определя с висока избирателна активност. Има преференциален вот, подкрепете местния кандидат. Той е достоен представител на Рудозем. А ние сме доказали, че не делим хората нито по етнос, нито по религия. Не делим общините според партията на кмета. Доказали сме го с всички проекти, които се реализираха в Рудозем и Мадан, които започнаха по времето на ГЕРБ. Ние не сме пречили. Напротив, помагали сме, тъй като те са за хората, а благоустроената градска среда е в полза на всеки жител”, каза вторият в листата Недялко Славов. Той припомни инфарктните ситуации отпреди 2 г. за мината в Мадан, когато с личната намеса на министър-председателя тогава Борисов бе дадено спокойствие на региона и перспектива за развитието на рудодобива.

Владимир Уручев благодари за подкрепата, която получи на евроизборите. „Надявам се след 5 октомври отново да имаме повод да се поздравим с победа. По думите му определянето на българския еврокомисар Кристалина Георгиева за зам.-председател на Европейската комисия е невероятен успех за България. „Това се дължи както на личните качества на Кристалина Георгиева, така и на изключителната подкрепа, която тя има от ЕНП, респективно от партия ГЕРБ. Премислете си го когато гласувате”, посъветва Уручев. По думите му за краткото време, откак е назначено служебното правителство, то също е започнало да прави пробиви в ЕС. Причината за това е, че част от министрите имат контакти с европейските институции от предишни свои позиции. Знаят какво трябва да се прави, за да тръгнат отново спрените програми. „Без тези средства, които получаваме от ЕС, дупката в бюджета ни не може да се затвори. Така, че нека дадем сила на набрания темп, за да може България най-после да се почувства достоен член на ЕС”, подчерта Владимир Уручев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе