Д-р Даниела Дариткова в Буйново: Ние показахме, че сме истински народни представители за нашия регион

Д-р Даниела Дариткова в Буйново: Ние показахме, че сме истински народни представители за нашия регион

През времето на нашия мандат останаха много нерешени въпроси, но ние показахме, че сме истински народни представители за нашия регион. Ние не изгубихме контакта си с хората, всяка събота и неделя бяхме из областта, провеждахме срещи и приемни. Интересувахме се от проблемите на хората и част от тях решихме. Това заяви на среща с жители на боринското село Буйново водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя отбеляза, че никой от кандидатите за депутати в ГЕРБ не се изхранва от политика и че всеки от тях си има професия, в която е успял да се докаже.

„Финансовата криза засегна цяла Европа, а ние нямахме подготовка за нея, защото в предишните благоприятни години никой не взе мерки, за да се справим с това предизвикателство. Нашите усилия бяха насочени към финансово стабилизиране на държавата, да не допуснем нови заеми и да възвърнем доверието на нашите европейски партньори. И успяхме, допълни д-р Дариткова. Тя подчерта, че намеренията на ГЕРБ в следващия управленски период е да коригира грешката, допусната по отношение на доходите. „На практика ние нямахме и друга възможност, когато държавата трябваше да възстанови стабилността си, да запазим валутния борд и това наложи затягане на коланите. Но това затягане се отрази на уязвимите слоеве от нашето общество. Нямахме възможност да индексираме пенсиите през тези години. Сега категорично заявяваме, че всеки допълнителен лев в бюджета ще бъде даден за увеличение на пенсиите. Заложили сме в програмата и възстановяването на швейцарското правило, което значи, че всяка година пенсиите ще се индексират с процента на инфлацията, за да се превъзмогнат тежките последствия от кризата”, подчерта водачът в листата на ГЕРБ. Д-р Дариткова добави, че намеренията на ГЕРБ са чрез подкрепа на малкия и средния бизнес да се осигурят трайни работни места.

Очаквано и жителите на Буйново се интересуваха от болницата в Девин. Двамата медици в листата – д-р Дариткова и д-р Събев, разказаха в подробности за пътя, който е извървян до момента в опити да се възстанови лечебното заведение. „И когато поех ангажимента да управлявам дъщерното дружество на смолянската болница в Девин, си мислех, че най-големият ми проблем ще е да осигуря специалисти.Оказа се, че има доста по-голям проблем. И той е в несъгласието на кмета и неговите общински съветници да предоставят тази сграда, затова все още няма болница. Направих много лични контакти с приятели. Пуснах обява във вестника. Имам около 60 молби на желаещи да работят в болницата. Има и лекари сред тях. Обаче над сградата е наложена възбрана. Междувременно кметът спря да ми се обажда. Спря да иска от мен парите, които искаше преди това – 1,8 млн. лева за натрупаните дългове. Поисках да проверим на кои хора дължим тези пари. Но и до днес не ми е предоставен списък на длъжниците. Исках да се срещна с тях, да преговарям за разсрочване на задълженията. На мен почва да ми намирисва, че там има някаква схема за раздаване на пари. На кой какво е обещано, аз не мога да кажа. Но си мисля, че там има някакъв икономически интерес. Да не говорим, че преди изборите вече се гони и политически интерес, не от страна на ГЕРБ, а от страна на БСП и ДПС. Те не разбират, че техните схеми на практика са гавра със здравето на хората”, обобщи д-р Събев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе