Д-р Даниела Дариткова присъства на Туристически регионален форум в Доспат

 Д-р Даниела Дариткова присъства на Туристически регионален форум в Доспат

Народният представител от 42-то Народно събрание д-р Даниела Дариткова присъства на Туристически регионален форум, който се проведе в Доспат. Форумът е част от двудневно информационно събитие, което събира туроператори и журналисти от страната и региона по проект „Богатствата на Западни Родопи” и се осъществява в партньорство с четири общини – Девин, Доспат, Брацигово и Борино, по ОП „Регионално развитие” 2007-2013.

При откриването д-р Дариткова заяви: „Много се гордея с родния си край и с всичките му красоти в рамките на цяла Смолянска област и желая всички да се убедят, че това е така. Нека да заслужим достойно място и да ни оценят в Европа. Тук ние ще останем да живеем, но искаме да останат и нашите деца, затова трябва да се постараем животът ни да стане по-добър.“ Тя пожела успех на начинанието и здраве на всички участници. Домакинът на събитието Антим Пържанов, кмет на община Доспат от ГЕРБ, също поздрави присъстващите. „Богатствата в Западните Родопи ги има и ние трябва да ги представим пред Европа и света“, каза Пържанов. Според него това е вариантът- четирите общини заедно да работят, за да покажат красотите на Родопите .Той пожела успешно приключване на проекта, за да може впоследствие да се видят резултатите от положения труд.

На форума координаторът на проекта Веселин Калфов направи презентация на „Богатствата на Западни Родопи”. Бяха представени разработените до момента 4 сезонни, както и 12 туристически пакета в следните направления – селски туризъм, екотуризъм, планински, спортен и приключенски туризъм, здравен туризъм, културен туризъм, лов и риболов.

Пред участниците бе представена и книгата на Албена Пържанова „Рецепти от сърцето на Родопите – град Доспат“. В книгата са описани и систематизира 50 рецепти, като по-голяма част от ястията са автентични, такива, каквито са приготвяни и предавани от поколение на поколение.

Преди това д-р Дариткова посети и фестивала на народното творчество „Родопа пее и танцува”. Там тя се срещна и разговаря с местни жители от общината, които я сигнализираха за безпрепятствено раздаване на дърва за огрев от шефа на ДГС – Доспат, на хора с политическа принадлежност, а именно симпатизанти и активисти на ДПС. Провеждането на фестивала съвпада с празника на града и на чешмарите.

Вирни се горе