БСП - Смолян регистрира своите кандидати за народни представители

БСП - Смолян регистрира своите кандидати за народни представители

След окончателното утвърждаване на листата за народни представители за 22-ри МИР от Националният съвет на БСП, кандидатите за Смолян област бяха регистрирани официално днес в Районната избирателна комисия.

Кандидат-депутатската листа е добре балансирана, съчетава имената на изявени политици, общественици, юристи, предприемачи и младежи. С тази листа БСП-Смолян дава своята сериозна заявка за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. и за постигане на своята основна цел – да бъде първа политическа сила в област Смолян.

Водачът на листата Дора Илиева Янкова е дългогодишен и утвърден парламентарист в 38-то, 42-то и 43-то НС. В 43-то Народно събрание тя е зам.-председател на две парламентарни комисии, съавтор е на 18 законопроекта и активно участва с въпроси към ресорните министри по различни проблеми в парламентарен контрол. Тя има сериозен опит в местната власт – на местно, регионално, национално и европейско ниво – кмет на община Смолян в периода 2003-2011, Председател на УС на АРО и НСОРБ, член на Комитета на регионите към Европейския парламент.

Второто място в листата заема адвокат Иван Милков Гавазов , завършил СУ „Климент Охридски“, дългогодишен член на ръководството на РИК – Смолян от квотата на БСП. Адвокат в Адвокатската колегия – Смолян.

Трето място заема гражданската квота д-р Христо Анастасов Беров – преподавател по история в СУ „Климент Охридски“.

На четвъртото място – Севдалин Бойков Хъшинов , председател на Общински съвет – Баните. Магистър фармацевт. Предприемач.

Пето място – Слава Тодорова Пепеланова . Общински съветник и ръководител на групата съветници на БСП в Общински съвет – Чепеларе.

Шестото място заема Дияна Асенова Чаушева . Председател на Общинския съвет на БСП – Девин. Общински съветник от Девин. Главна сестра в МБАЛ „Девин“ ЕАД.

На седмо място – Исай Исаев Савов . Председател на Общинския съвет на БСП – Доспат. Предприемач.

На осмо място – Георги Христов Славов – член на ЦК на Комунистическа партия на България. Квота на коалиционния партньор.

Вирни се горе