„БСП – лява България“ държи на стабилното здравеопазване

 „БСП – лява България“ държи на стабилното здравеопазване

Приех поканата на Дора Янкова и се съгласих да вляза в листата на кандидат-депутатите от „БСП – лява България“ , макар да съм безпартийна, защото трябва да се спре разрушаването на здравеопазването ни. То е превърнато в търговия. А ако няма здравеопазване – нямаме нищо. Това заяви пред избиратели в с. Тикале Валентина Павлова, която поведе цял Девин на протест за възстановяването на болницата в Девин.

„Затвориха кабинетите по селата. Като шеф на парламентарната здравна комисия сегашната кандидат-депутатка от ГЕРБ Дариткова закри 3 болници в Смолянска област. Сега спряха обществените поръчки на смолянската болница“, каза Павлова. Тя припомни, че на втория ден, след като положи клетва правителството на Орешарски, е завела делегация в София и заедно с Дора Янкова като депутат в София са били при министъра на здравеопазването заради девинската болница. „След още 1 ден министър Андреева дойде в Девин и започна възстановяването на болницата“, разказа Павлова. „Държа децата ми да са здрави и да живеят в Родопите, това е място, което е по-красиво от Швейцария. А БСП е единствената партия, която води справедлива социална политика, отворена към широките слоеве от нашето население“, каза тя.

За 25 години много функциониращи системи в държавата бяха разбити, сега се опитваме да ги съберем и сглобим отново, но на нас ни е необходима социална държава“, каза водачът на лявата листа Дора Янкова. „Когато народът узрее да даде повече сила и доверие на БСП, тогава ще има силна социална политика“, обясни Янкова.

Тя заяви категоричното намерение на левицата да се намеси в регулирането на икономиката. Това не е комунизъм, както ни обвиняват някои млади икономисти. И САЩ, и германската държава се намесват в кризисни ситуации в регулациите на икономиката и в спасяването на цели отрасли, припомни Янкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе