Борисов: Станишев чете думите ми до половината и ги вади от контекста

Борисов: Станишев чете думите ми до половината и ги вади от контекста

Виждам, че Станишев следи от близо всяка моя дума, но и с това се справя много зле. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията. В началото на месеца видях, че може да чете на обратно като прочете слогана на ГЕРБ. Днес разбирам, че освен, че чете на обратно, е започнал да чете и до половината, вадейки думи от контекста на изказването ми за фискалния резерв. Не съм изненадан, редовно по време на избори БСП от страх, че ще загуби, използва този доказан метод за манипулация, посочи Борисов.

Ще повторя това, което казах вчера, и се надявам следващия път, когато Станишев реши да ме коментира, да го направи коректно, четейки от ляво на дясно и от начало до край, отсече Борисов.

От първия ден на своя мандат ГЕРБ започна да изплаща 20 % по-високи пенсии. В период на криза, при ясно изразен спад на приходите, бюджетът на Тройната коалиция формира огромен дефицит. По време на нашето управление изплатихме с 13 млрд. лева повече социални разходи спрямо мандата на Тройната коалиция. България беше страната с най-ниските дефицити в Европа, с които се финансираха по-големите социални разходи в периода на криза. Правителството на ГЕРБ изплати 9 млрд. лева повече пенсии, което е в пъти повече от спада на фискалния резерв, допълни Бойко Борисов.

По-рано днес, по време на откриването на кампанията на социалистите, Сергей Станишев коментира вчерашното изказване на Борисов за пенсионерите като го нарече “едно от най-циничните на фона на много такива”.

В петък експремиерът Борисов прехвърли отговорността за стопяването на фискалния резерв на увеличените от Сергей Станишев пенсии, които правителството на ГЕРБ трябвало да плаща от първия ден на своето управление от лятото на 2009 г.: “Казват “ГЕРБ изядоха фискалния резерв”, не – изядоха го българските пенсионери. 4 млрд. от фискалния резерв заминаха в увеличенията на пенсиите”, заяви Борисов вчера.

Неговото изказване възмути освен лидера на социалистите, и политиците Меглена Кунева и Мария Капон, както и Обединените пенсионерски съюзи. Лидерът на Движение България на гражданите" Меглена Кунева дори поиска Борисов да се извини публично на българските пенсионери.

Вирни се горе