АБВ откри предизборната си кампания в Смолян

АБВ откри предизборната си кампания в Смолян

Румен Петков /АБВ/: „Трябва заедно да излезем, за да спрем управлението на корпоративна основа“

ПП АБВ представи кандидатите си за кмет и общински съветници в община Смолян. В залата на РДТ „Николай Хайтов“ дойдоха членове и симпатизанти на партията от цялата област. Зам. председателят на АБВ Румен Петков и депутатите Петър Кадиев и Светослав Белемезов дойдоха в Смолян, за да подкрепят кандидатите за местната власт. „Ние сме политическите гаранти за кметовете и съветниците. Гражданите трябва да знаят че те имат гръб, имат политическа подкрепа, имат воля до себе си“, каза Румен Петков. Кандидат за кмет на община Смолян от ПП АБВ е Димитър Трендафилов. Той посочи, че от самото си създаване партията има ясна и последователна политика по отношение на функционирането и развитието на общините в България. „Ясни и конкретни са предложенията на АБВ за развитието на Смолян през следващите 4 години. Ние ще положи усилия да отстраним препъни камъните, които преобръщат каруцата вече четвърт век. Време е за промяна време е за избор, а добрия избор е бюлетина № 17 на 25 октомври“, посочи Трендафилов. Той обобщи и основните моменти в програма за управление на община Смолян: „Да върнем младите хора в общината и да се създадат условия за тяхното развитие; да се насочат усилията към по-добро европейско финансиране на приоритетни отрасли в общината като земеделие, животновъдство и туризъм; противопоставяне на използването на органите за местно самоуправление за прокарване на корпоративни и лични интереси, които са в ущърб на хората; яснота, публичност, достъпност за поетите ангажименти и лична обществена отговорност. Ние от АБВ сме за открито управление, гражданско присъствие и решаване на постигнатите договорености“, заяви кандидатът за кмет на община Смолян. По думите на Трендафилов усилията му ще бъдат насочени към развитие на техническата инфраструктура и транспорта, благоустрояване на общината опазването на доброто екологично и демографско състояние, подобряване работата на местната администрация в интерес на хората, облекчен достъп до спешната и доболничната помощ, оптимизиране структурата на училищната мрежа, разширяване мрежата на социални услуги, осигуряване на нормални условия за хората с увреждания и живущите в малките населени места, ефективно изразходване на общинските финанси и прозрачно отчитане на средствата от европейските фондове и националната програма.

Зам. председателят на ПП АБВ Румен Петков благодари на всички кандидати за кметове и общински съветници, защото те се изправят срещу едно статукво пазено в някои от общините с десетилетия, със своите идеи да съхранят и развият духа на Родопите, с волята си да покажат, че Смолян има място на лидер не само в Родопския край, а и в България. „Смолян изчезна от културната карта на България. Смолян изчезна от спортната карта на България. Смолян, със своите традиции във футбола, във волейбола, в зимните спортове. Пампорово изчезна от големите домакинства. Тези хора излъчват силата на българския дух, готов да се противопостави на статуквото и да се бори за Смолян и за смолянчани да бъдат там, където трябва. Ние нямаме медии, нямаме а медийно влияние, нямаме и този финансов ресурс, но ние имаме вас, вашите симпатии и вашето доверие. Българина загуби доверие институциите, в медиите, в общинските власти. Трябва заедно да излезем, за да спрем управлението на корпоративна основа. Голямото богатство на политическа партия АБВ сте вие. Ние всички сме начина на младите родопчани и смолянчани да покажем, че не само корените им са тук, а че днешния и утрешния им ден са тук. Това може да стане с един осъзнат и силен избор на 25 октомври, а за Смолян този избор е Димитър Трендафилов“, каза Румен Петков. Своята подкрепа към кандидата за кмет на община Смолян Димитър Трендафилов засвидетелстваха депутатите Светослав Белемезов и Петър Кадиев. „От скромния опит в политиката за мен е важно да се отличавам не толкова с експертиза в дадено направление, не толкова с изключителна законодателна дейност, а с нещо крехко на пръв поглед и нещо което дава сериозна перспектива – доверието на хората в това, което правим. Важно е с политическа решителност и убеденост да изразим към местната общественост посланията, които да покажат на хората, че в екипа на АБВ има доказани професионалисти и експерти, които са склонни да променят съдбата на всеки един от нас“, каза Белемезов.

Петър Кадиев заяви, че работата на АБВ в Смолян ще бъде насочена първо към развитие на икономиката, съживяване на земеделието и животновъдството, развитие на туризма и насочване усилията към съхранение и популяризиране на културното богатство на региона. „Наскоро сключихме договор с Русия, която ни дава възможност да изнасяме нашата продукция там. Трябва отново да възстановим картофената борса в Смолян, както и малките ферми, които да произвеждат мляко. В областта на туризма – трябва да изградим прословутия лифт, който да свързва Смолян с Пампорово. В областта на културата – ние бяхме фестивален град. Тук идваха филмови творци от цял свят. Вярвам, че догодна, с новия бюджет, този фестивал отново ще се случи“, каза Петър Кадиев. Зам. председателят на ПП АБВ Румен Петков и депутатите Светослав Белемезов и Петър Кадиев присъстваха и на откриването на кампанията в община Чепеларе. Там АБВ издига кандидатурата на Георги Пепеланов. На площад „Олимпийски“, пред чепеларци Пепеланов бе категоричен, че е за открито управление и гражданско присъствие при решаване на всички проблеми. Основните точки в неговата програма са: насочваме усилията в инвстиционна програма за 2015 – 2020 г.; насочване усилията към развитие на техническата инфраструктура, към за благоустрояване на общината; създаване на условия за развитие на икономиката, чрез намаляване на данъците и подобряване на средата за инвестиции, които да гарантират откриване на нови работни места; подобряване работата на местната администрация в интерес на хората; опазване на културното и историческо наследство в Чепеларе. „Ще създадем медицински център и ще възстановим всички здравни служби в населените места. Ще разширим мрежата на социални услуги, ще осигурим нормални условия за хората с увреждания, ще подобрим базата на детските градини и училища. Ефективно и прозрачно ще разходваме финансите на община Чепеларе“, каза Георги Пепеланов. „Чепеларе се нуждае от много по-голям административен капацитет. Чеперале е сред общините, в които ползването на европроекти не е сред водещите насоки в работата. Ако създадем и върнем духа на Чепеларе, ако създадем усещане за възраждане на Родопите, АБВ ще е изпълнила своята мисия към този чудесен български край. Подкрепата за Георги Пепеланов е успех за вас и вашите деца, за вашите родители, защото това е голяма крачка да си върнем достойнството и съзнанието, че живота, че избора ни зависи от самите нас“, каза пред чепеларци зам. председателят на АБВ Румен Петков. Румен Петков, Петър Кадиев и Светослав Белемезов се срещнаха с кандидатите за кметове и общински съветници, с членове и симпатизанти в общините Мадан и Златоград. В Мадан АБВ издига Евтим Савов за кмет. Кандидата на партията за кмет на Златоград е Митко Пинев – човек със стопански опит, с богат опит като ръководител.

Купуването продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе