102-годишен избирател гласува в Смолянско

102-годишен избирател гласува в Смолянско

Един от най-възрастните жители на община Смолян, 102-годишният Миладин /Мехмедемин/ Симов гласува днес в родното си село Буката. Заставайки пред урната, столетникът обясни, че не пропуска избори и редовно гласува. Преживял съм и фашистко, и комунистическо, и сега, разказва дядо Миладин. Допълва, че гласува за това внуците му да живеят по-добре и да дойде време младите хора да се върнат в Буката, предаде БТА.

Предизборната кампания не е достигнала до родопското село, политици и кандидати не са идвали, твърди Здравко Павлов. Той и съседите му се информирали за обещанията на политиците, посещавайки предизборните срещи в съседното село Могилица. Дядо Миладин обяснява, че научава новините най-вече от селското кафене, където задължително започва денят му. Очаква там да разбере утре и резултатите от изборите, защото телевизорът му е повреден. Според неговите съседи, доайенът сред избирателите в Буката е достатъчно добре информиран за политиката и кандидатите, чете вестници. “Нищо не ме боли, само краката не ме държат и не чувам”, казва Миладин, куцукайки с тоягата към секцията за гласуване. В избирателните списъци е вписан като Мехмедемин Селимов, а за двете си фамилии шеговито разяснява, че “има и партизанско име”.

Жителите на Буката и днес показват активност на изборите, още в първите часове от вота до урната стигнаха над половината от избирателите. Основното обещание от кампанията, което очакват да се изпълни, е да имат отново лекар за медицинската практика в с. Могилица.

Вирни се горе