Ралица Данчева, кандидат за кмет на Смолян от ПП Атака: Родопчани не се страхуват да показват и отстояват истината

Ралица Данчева, кандидат за кмет на Смолян от ПП Атака:  Родопчани не се страхуват да показват и отстояват истината

Ралица Данчева е родена в Смолян. Целият й трудов стаж е като педагог. Втората магистратура, която е защитила е Приобщаващо образование. Владее три чужди езика. Била е координатор на няколко международни образователни проекта, три от които бяха удостоени със знак за качество. За първи път изразява явно и открито своята гражданска позиция по време на февруарските протести. И от тогава не спира да се интересува от местната и национална политика.Омъжена е, има двама прекрасни сина.

„За мен участието ми на тези избори е предизвикателство. Първата причина са ентусиазмът и доверието на хората, които ме номинираха. Те са достойни родопчани, които не се страхуват да показват и отстояват истината. Вярват, че ще бъда един по-различен кмет – кмет без зависимости, кмет, който приема присърце проблемите на хората и активно търси прагматични решения. Много силен мотив е искреното ми желание да се направи всичко възможно да намалим миграцията от нашата община, защото знаете, че ако една планина се обезлюди, тя никога вече не се заселва. А аз вярвам, че има ресурс, който не се използва“. Това каза кандидатът за кмет на партия Атака в отговор на въпрос – Какви са какви са мотивите й да се кандидатира за кмет на община Смолян.

Данчева представи и кандидатите от листата на ПП Атака за общински съветници. Георги Кольковски – гл. ас. в технически колеж – Смолян, Марияна Динева – служител в частна фирма, Александър Димитров – таксиметров шофьор, д-р Мадански , д-р Касамски и Десислава Радикова – журналист. "Колкото до това какво ще направим, за да ограничим миграцията, с екип от привърженици на АТАКА изготвихме програма. В нея главните приоритети са:

Диалог с хората и граждански контрол;

Повишаване ефективността на работата на общинската администрация;

Достоен живот за жителите на общината – намаляване на безработицата, увеличаване на доходите и насърчаване на социално включване;

Икономическо развитие и просперитет на община Смолян – подобряване на инфраструктурата, привличане на външни инвестиции, създаване на селскостопанска борса на местните производители, дърводобив, рудодобив, възстановяване на овцевъдството;

Утвърждаване на община Смолян като туристическа дестинация – селски туризъм, алтернативен, екотуризъм;

Превръщане на Смолян в културен и образователен център;

Трансгранично сътрудничество с Гърция.

Към всеки от тези приоритети сме заложили конкретни мерки и дейности, обясни Данчева. Относно явяването й на миналогодишните избори издигната за кандидат за народен представител от ПП „Република БГ”, а сега от АТАКА, Ралица Данчева заяви, че Република БГ не участва на местните избори, но в идеологията на двете партии има пресечни точки. И двете партии призовават към промяна на статуквото. Приемам идеите на АТАКА за отстояване на националната идентичност и националните интереси. Поддържам исканията за съизмерими доходи на работещите с останалите европейски държави, достойни пенсии за нашите майки и бащи, подкрепа и защита на българското селско стопанство, развитие на българската индустрия и създаване на модерни училища и болници.

Това, което мога да заявя още е, че не обслужвам ничии интереси , всеки ден общувам с хората и знам за много проблеми, които не се решават с години и няма воля от страна местните управници това да се случи. Ако гражданският контрол е реален, а не формален, резултатите ще са различни. Важно е всички ние да имаме чувство за посоката и скоростта, с която се придвижваме напред. Сигурна съм, че при едно съвременно и креативно управление община Смолян може да се превърне в привлекателно място за живеене. Това са нещата, според които Ралица Данчева се отличава от останалите кандидати за кмет на община Смолян?

Вирни се горе