Николай Мелемов, ГЕРБ: Намеренията ни в сферата на градоустройството в Смолян

Николай Мелемов, ГЕРБ: Намеренията ни в сферата на градоустройството в Смолян

За следващия мандат с екипа ми сме си поставили конкретни цели в сферата на благоустройството, за всяка от които имаме съответната подготовка:

Да изработим Общ устройствен план на община Смолян и впоследствие подробни устройствени планове, които решават проблемите със строителството като цяло – комуникации (подземни и надземни), планиране и градоустройство на цялата община.

Да разширим промишлените зони в областния град.

Върху придобитите от държавата имоти да изградим бизнес паркове.

Да увеличим паркоместата в Смолян чрез оползотворяване на възможни за целта пространства и изграждане на многоетажни паркинги с публично-частно партньорство.

Да продължим ремонта и рехабилитацията на общинските пътища и улици, както и цялостното благоустрояване на общината.

Да изготвим и приемем генерален план за организация на движението в община Смолян и да въведем модерна система за информация на пътниците в обществения транспорт.

Да изготвим паспортизация на пътищата и улиците.

Да реализираме втория етап на водния цикъл в Смолян по ОП „Околна среда“, в който обект на интервенция са останалите улици в града на стойност 50 млн. лева – водопровод, канализация и асфалт.

Да изпълним Интегрирания план за градско възстановяване и развитие по ОП „Региони в растеж“, чиято основна цел е с 21 млн. лв. да се благоустрои градската среда, да се опазят културните ценности, да се подобри техническата и социалната инфраструктура. В него към момента са включени 18 улици, 7 сгради, площадни, околоблокови пространства и училищни дворове плюс цялостна реконструкция на ПМГ „Васил Левски“ в кв. Райково. Промени могат се правят през определен период от време с решение на ОбС.

Да създадем специализирана кадастрална карта на надземните и подземните комуникации.

Да усъвършенстваме изработената Географска информационна система.

Да разработим стратегия за изследване и мерки за предотвратяване на свлачищата в територията на общината.

Да осигурим публичност на заседанията на Общинския експертен съвет с цел пълна прозрачност на вземаните от него решения.

Да продължим обследването на сгради общинска собственост и предприемем мерки за енергийната им ефективност.

Да изградим система за видеонаблюдение на основните кръстовища в града, както и да се доразвие изградената към момента система за видеонаблюдение на публичните зони.

Да предприемем мерки в съответствие с нормативната уредба за справяне с безстопанствените кучета.

Да осигурим съдействие за въвеждане на алтернативно отопление в Смолян с цел да се постигне необходимата чистота на въздуха през зимните месеци.

Да съдействаме за рехабилитация и разширение на лифта от Смолянските езера до Пампорово, както и за прилежащата инфраструктура.

Да продължим активното си съдействие с областната администрация и с правителството, за да се осигурят средства за ремонт на околовръстното шосе в Смолян, за разширение и обновяване на всички входно-изходни артерии на Смолян, за уширение с частична трета лента по второкласния път Асеновград – Смолян, за рехабилитация на републиканските пътни участъци от Смолян до границата ни с Гърция, за отваряне на ГКПП „Елидже“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе