Николай Мелемов пред жители на Момчиловци: Заварих общината с 23 млн. лева задължения, сега са 13 млн. лева

Николай Мелемов пред жители на Момчиловци: Заварих общината с 23 млн. лева задължения, сега са 13 млн. лева

Никога не съм твърдял, че сме нулирали задълженията на община Смолян. Наскоро в интервю заявих, че се надявам в края на другия мандат, ако ми бъде гласувано доверие, да ги нулирам. Заварих общината с 23 млн. лева задължения, в момента са 13 милиона. Това е математика – задълженията са с 10 милиона по-малко. Отделно сме разплащали лихви и поети задължения по договори, заяви кандидатът за втори мандат кмет от ГЕРБ Николай Мелемов на въпрос, зададен от жител на Момчиловци. Той посочи, че в момента задълженията на общината са 13 милиона, в които влиза и наследеният банков кредит, изтеглен през 2007 г. и чийто падеж е през 2018 г. „Смея да твърдя, че няма фирма, към която общината е поела ангажимент през мандата ми и да не си е платила задълженията. Тоест, тези задължения, които са останали, са банковият кредит и други дългосрочни задължения, които сме наследили. С други фирми нямаме дела и запори, единствено с консорциум “Светлина”, от който са запорирани вещи и имоти на общината. Всички останали дългове се обслужват ритмично и няма проблеми“, каза Мелемов. Той подчерта, че за последните четири години не е забавена заплатата на нито един общински служител. „Обвиниха ме, че съм изразходвал за командировки 85 000 лв. за една година. Направих справка и се оказа, че за 4 години за командировки съм изразходвал 2400 лева. Тоест, обвиненията са абсолютно безпочвени. Ясна е целта на моя опонент – да ме очерни пред хората и аз да се обяснявам. Но той ме очерня пред една аудитория, а аз отговарям пред друга. Така много хора ще останат с погрешно впечатление за мен, но за мен е важно да се борави с истински факти. Разплатили сме почти 15 млн. лева с лихвите и да не се правя на герой – това не беше възможно без помощта на правителството“, подчерта Мелемов.

Пред своите съграждани се представи кандидат-кметът на Момчиловци от ГЕРБ Атанас Кетев, който е на 37 години, с висше образование по специалността „Публична администрация“. „Израснал съм в Момчиловци, тук е минало моето детство, тук са моите приятели, тук е моята работа. Нямам намерение да обещавам велики неща. Аз съм човек реалист, големите приказки и измамните обещания не ми подхождат. За Момчиловци има одобрен проект за водоснабдяване, той е изпълнен частично – външно водохващане от водоема и частично изпълнение в селото. Има предпроектно проучване за интегриран воден цикъл за Момчиловци. Изготвен е ПУП за нов водоем и пречиствателна станция. Кметството и общината имат готовност при отваряне на съответните програми и осигуряване на финанси, да се възобнови строителството. Укрепването и асфалтирането на улици ще бъдат мой приоритет като най-належащо. Село Момчиловци е знаково и неслучайно е отличено със “Златен печат” за уникално европейско селище – за опазване и предаване на традициите. Като кмет ще се стремя да помагам и обогатявам културния календар. Това е една от предпоставките Момчиловци да е желана дестинация. Необходимо е да се работи съвместно с хотелиери, ресторантьори, местни неправителствени организации за разработване на рекламни материали, осигуряване на целогодишна работа на Общинския туристически център, за изработване и предлагане на пакети за туристически услуги в Момчиловци. Ще положа усилия да обединя всички възможности Момчиловци да има туризъм през всеки сезон на годината. Хората в пенсионна възраст и нуждаещите се в селото никак не са малко. Ще се стремя да ползвам максимално социалните програми за подкрепа на тази група“, заяви Кетев. Той посочи още, че ще се погрижи за спортната площадка в селото, на чийто терен може да се оформят различни кътове за деца, фитнес на открито с индивидуални гимнастически уреди. Каза, че вече има работна пътна карта за изграждане на съоръжения за ограничаване на скоростта, или т.нар. легнали полицаи и пешеходни пътеки, но поради промяна на нормативната уредба е необходимо пресъгласуване със съответните институции.

„Като гласувате за мен, вие избирате почтения кмет, защото няма да дам привилегия на никого, ще работя открито, по правилата и в интерес на всички. Ще се консултирам с вас и ще се отчитам пред вас. Ще съм отзивчивият кмет, защото вашите проблеми са и мои проблеми. Ще помагам на всички, за да улесня контактите ви с общинската администрация. Ще подкрепям всяка ваша идея за възраждането на Момчиловци. Ще бъда отговорният кмет. Ще работя за това да живеем спокойно, да не се притесняваме за сигурността на децата, за собствеността си и за нас самите. Ще работя, за да запазя духа и традициите на Момчиловци“, изтъкна Атанас Кетев. Депутатът д-р Даниела Дариткова подчерта, че кандидатите на ГЕРБ са достойни, искрени и ще оправдаят доверието, което получат, защото обещават само това, което могат да изпълнят. „Кое е условието за едно успешно управление – това да бъдеш почтен, откровен и открит към избирателите, да познаваш хората, да имаш сърце, отворено за техните проблеми, да имаш подкрепата на добър екип, в случая – екипът от общински съветници, и да имаш подкрепата на държавата“, посочи д-р Дариткова. Тя призова хората да направят верния избор – с №14 в бюлетината за местни избори. На срещата в Момчиловци взеха участие кандидатите за съветници Андриян Петров, Катя Гаджева, Борислав Георгиев, Ивайло Халваджиев, Филип Топов, Димитър Николов, Невена Кисьова, Петя Пампорова, Марияна Сивкова и Михаил Гунчев, който като Атанас Кетев живее и работи в Момчиловци.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе