Кандидатът за кмет на Смолян Стефан Сабрутев: Ще чуя проблемите на всеки човек от последната забравена махала

Кандидатът за кмет на Смолян Стефан Сабрутев:  Ще чуя проблемите на всеки човек от последната  забравена махала

Кандидатът за кмет на Смолян Стефан Сабрутев чу молбата на жителите на махала Билянска към село Горна Арда за необходимостта от социален асистент на техен болен съгражданин и се ангажира да помогне. Човекът е на хемодиализа, не може да се грижи сам за себе си и има нужда от социална подкрепа. Избраникът на социалистите ще има отворена политика към най-малките населени места: ще се провеждат периодично общоселски събрания с демократично обсъждане на местните проблеми, за да се търсят съвместни решения.

Досегашният общински кмет и неговите представители са се появявали само по празниците, един път годишно, от курбан на курбан, оплакаха се жители от незаинтересоваността на местната власт. Те споделиха своите неволи със Стефан Сабрутев по време на предизборната му обиколка в селата Кошница, Бориково, Буката и Горна Арда. Преобладаващото възрастно население в тях е лишено от адекватно медицинско обслужване. Бориково и Буката поискаха да ги посещава лекар поне 2 пъти седмично, във вторник и петък, когато работи и аптеката. Липсата на джипита в селищата покрай горното течение на река Арда е дългогодишен проблем.

За част от поставените наболели въпроси кандидатът за общински кмет пое ангажимент да изясни причините, възпрепятстващи тяхното решаване и какво може да се направи, за да бъдат преодолени. Защо проектът за зелено училище в Буката не се случва въпреки договора, който поставя определени срокове пред инвеститора. Как може да се организира снегопочистването през зимата, така че да не остават без достъп крайните домове в Горна Арда. Защо не се отстранява опасна ела, застрашаваща две къщи в Бориково и не се почиства коритото на реката. Възможно ли е да се назначат работници по временна заетост, които да помагат при добива на дърва за възрастното население. Защо 5 месеца няма улично осветление в Горна Арда. Защо не се премахва опасно надвиснала скала над пътя за Кошница и не се отстранява наклонил се електрически стълб в селото. За различни неуредици говориха хората. Някои от тях общи за населените места – като лошото състояние състояние на пътната и водоснабдителна инфраструктура и поддържането на пътната проходимост през зимата, други – специфични. В село Бориково си пожелаха местен празник-събор.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе