Кандидат-кмета на ДПС за Смолян Салих Аршински: Ще допуснем гражданите в управлението на община Смолян

 Кандидат-кмета на ДПС за Смолян Салих Аршински: Ще допуснем гражданите в управлението на община Смолян

За допускането на гражданите в управлението на община Смолян се обяви кандидат-кмета на ДПС за Смолян Салих Аршински по време на предизборния дебат в студиото на предаването “Още от деня” с водещ Димитър Цонев по БНТ 1. „Печелим властта в община Смолян, създаваме публично управление с допускане на граждански инициативи и групи в управлението на общината, които да наблюдават пряко процеса на вземане на решения, дори и при определяне на фирмите изпълнители на публични поръчки, а защо не и с участието на представители на медиите“, коментира Аршински, който е и областен председател на ДПС. В дебата бе засегната и темата за безработицата в Смолянско, като бяха цитирани и цифри, според които безработните в областта са 9 5 06 от които 5 931 са жени, а 3 575 са мъжете. „По принцип проблемът с безработицата в област Смолян е много голям. Всъщност процентът на официалната безработица не показва истинското й лице, тъй като има и скрита такава. Това от своя страна допринася вече, не само за миграция, а и за емиграция на населението от Родопите. Темите в Смолян са много, проблемите на областният град също са много, но безработицата е определено най-съществената част“, коментира още Салих Аршински в студиото на БНТ 1.Той подчерта, че основната част от работните места в областта и град Смолян са в държавна и общинска администрация. „На фона на голямата безработица това е един от възможните отговори, защо всеки, който има възможност се кандидатира за участие в местните избори“, така коментира въпроса за големия брой желаещи да се включат в предизборните надпревари. „Наистина, с всеки изминал избор, листите и кандидатите стават все повече, но в това няма нищо лошо, все пак ние сме демократична страна и всеки може да се кандидатира. По-лошото в случая е, че когато бъдат избрани кметове и общински съветници, в доста голям процент от случаите те не показват програма и конкретни цели, за които ще работят в предстоящия мандат“, добави Аршински. Кандидат-кметът на ДПС със съжаление констатира, че благодарение на управлението на другите политически сили, в последните 25 години, Смолян е превърнат в един малък град. „ Всеки, който влезе в листата на малка политическа сила, а вече има и доста бизнес коалиции по места, които участват само с листи, търси гласовете на своите приятели и роднини и по този начин търси позиции във властта“, подчерта още Аршински. Той отказа да коментира и слуховете за управлението на Смолян през последните години. „Като областен председател на ДПС и кандидат за кмет на община Смолян, аз не мога да си позволя да коментирам и давам решение на база слухове и разговори в кафенета“, категоричен бе кандидатът за кмет на община Смолян, който е и водач на листата на ДПС.

В предизборния диспут бе коментирана и темата с антикорупционния закон, който бе отхвърлен от Народното събрание. „ Така предложения антикорупционен закон, въобще нямаше да може да се справи с корупционните практики, надявам се да се внесат необходимите поправки и да се приеме от Народното събрание“, коментира Аршински. Той разясни, че не може да става и въпрос, че ДПС да е против подобен закон, но подчерта, че е необходимо да се направят нужните поправки в него, за да може да бъде ефективен.

„В Смолян неможе да бъде направена съпоставка между ДПС и Реформаторския блок, разликата е в близо 12 000 гласа в полза на ДПС“, опонира Аршински другият участник в дебата Даниела Русева – водач на листата на “Реформаторски блок” в Шумен.

„Ние залагаме на работата в екип, професионализма и на програмите за управление на кандидатите за кметове в областта, така и на моята като кандидат-кмет на Смолян“, категоричен бе Салих Аршински.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе