Водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова: Преди 106 г. България е обявила своята независимост, недопустимо е днес още да говорим за зависимости и страх

Водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова: Преди 106 г. България е обявила своята независимост, недопустимо е днес още да говорим за зависимости и страх

Преди 106 г. България е обявила своята независимост, недопустимо е днес още да говорим за зависимости и страх. Това заяви на предизборна среща с жители на девинския квартал Настан д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ за Смолянска област. В разговора участваха кандидатът за депутат от Девин Руси Чаушев и Петър Карагегов – съветник от ГЕРБ в местния парламент. Чаушев пое ангажимент от страна на ГЕРБ след изборите да изградят спортна площадка в квартала. „Ние трябва да осъзнаем, че имаме много важна мисия – да не предадем нашите деди, които са запазили България в годините на робството. Не са се уплашили в ония страшни години, а сега, в 21 век, след 25 г. демокрация е недопустимо да се влияе на хората чрез страх и заплахи“, подчерта д-р Дариткова. По думите й управлението на България трябва да се отърси от задкулисните зависимости, а гарант за това е партия ГЕРБ.

„Тежки по места са икономическите зависимости. Не бива да се позволява на хората, които през годините по един или друг начин натрупаха богатство, да въздействат и да се чувстват господари на положението. Всичко това трябва да се промени, България трябва да стане истинска европейска страна, в която всеки успява заради своите способности. На децата си трябва да предадем, че могат да успяват заради собствените си способности, знания и умения“, посочи водачът в листата на ГЕРБ. „Вие сами видяхте колко дълго успя да се задържи властта в България, която се опита да управлява с лъжа. Ние категорично заявяваме, че не искаме безпринципни коалиции само за да спечелим властта, да се разпределят някакви средства и като резултат – държавата да остане в такова положение, каквото е в момента“, обясни д-р Дариткова. По думите й сега страната ни е изключително нестабилна финансово, с лош имидж в Европа, със спрени европейски фондове – същото, както и през 2009 г. „Тогава ГЕРБ вдигна страната на крака, сега вече имаме достатъчно опит, знаем как да се справим със ситуацията и смятам, че ГЕРБ е единствената гаранция за стабилно бъдеще на България“, изтъкна тя. Дариткова заяви, че на страха можем да се противопоставим с масов вот. Призова хората да подкрепят бюлетина №9.

„Сега е от изключителна важност да гласуват над 60% от българите, за да свалим значението на купения вот. Тогава бъдещето на България ще се определи от тези, които искат да живеят, работят и да си гледат децата в България, а страната ни да тръгне уверено в европейска посока“, добави Дариткова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе