Модернизацията на Родопите, инфраструктура, здравеопазването и духовността са приоритетите на Дора Янкова

Модернизацията на Родопите, инфраструктура,  здравеопазването и духовността са приоритетите на Дора Янкова

Само 4 от 25 регистрирани в област Смолян партии подписаха споразумение за толерантност

Приоритетите на Коалиция „БСП – лява България“ в изборната борба бяха представени от водача на листата Дора Янкова в присъствието на още двама кандидат-депутати – д-р Мариана Методиева и Светослав Димитров при подписването на Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Приоритет е достъпът до здравеопазване. Нека никой да не се изкушава да посяга на девинската болница, която е още крехка след възстановяването й, подчерта Янкова.

Във време на криза духовността е особено важна и сме категорични, че в района трябва да има повече духовност и култура, посочи водачката на листата с номер 22 в бюлетините. Тя припомни, че с промяна в бюджета и с решение на правителството „Орешарски“ БСП върна Родопския драматичен театър. Подкрепата за театъра и за ансамбъла е също сред приоритетите на кампанията. Знаем как ГЕРБ се отнася към районите, когато дойдоха на власт и колко местни проекта бяха замразени. Особено важно е да продължи изграждането на пътя Неделино – Долен – Крайна, който свързва района с Комотини, както и да продължи изпълнението на всички общински политики и пътища, които са заложени. Модернизацията на региона и отношението към родопския край е отношение към родопчани и ние няма да отстъпим от политиките, които водихме, особено по отношение на майките, на децата и на пренастройването на земеделието към европейските подходи във втория планов период, подчерта Дора Янкова.

Само 4 от 25 регистрирани в Смолян за парламентарните избори политически партии и коалиции подписаха споразумението: Коалиция „БСП – лява България“, „Република БГ“, „Обединена България“ и АБВ. Инициатор на документа е движение ДНЕС.

България има нужда от палитра от различни кандидати и политически идеи отляво и отдясно, народът ще избере коя да подкрепи, но очакваме от всички кандидати поведението на толерантния човек, каза Дора Янкова при подписването на документа. Тя постави въпроса пред организаторите от ДНЕС как ще реагира движението, когато някой кандидат наруши толерантността. Един от националните лидери на партия си позволи да нарече кандидат на друга партия пелтек, припомни Янкова. Ние осъдихме това, но в Европа в такива случаи кариерата на този политик приключва, защото медиите скачат и казват: „Ти имаш цинично отношение към хората“, посочи Дора Янкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе