Лидерът на БСП: Девин е най-силното доказателство каква политика води левицата

 Лидерът на БСП: Девин е най-силното доказателство каква политика води левицата

Отиваме на изборите със самочувствие от това, което сме свършили, заяви Михаил Миков пред девинчани

Когато дясното управление на ГЕРБ закриваше общинските болници в страната Девин се противопостави и успя. Вашият кураж и хъс превърнаха каузата на девинската болница в национална. Това заяви пред стотици жители на Девин председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков.

Според Миков Девинска болница и развитието на града и общината от кметския екип на Цветалин Пенков, който е подкрепян от БСП, е най-видимото доказателство какво може левицата и какво означава социална политика.

Той посети общината заедно с кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП – лява България“ в област Смолян Дора Янкова, Емил Хумчев, Валентина Павлова, д-р Мариана Методиева, Светослав Димитров и инж. Венцислав Венков. На срещите с хората присъства и Н. пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания в София.

Лидерът на социалистите изказа своята благодарност към Валентина Павлова и гражданите за високото гражданско чувство и борбен дух. „Когато заедно отстояваме своите интереси и права постигаме резултати“, подчерта Миков. Той изтъкна със съжаление, че в редица градове общинските болници са закрити, въпреки, че държавата може да ги издържа с не много средства. „Тези 10 милиона лева, които в периода 2005-2009 г. се отделяха за субсидия, осигуряваха достъп до здравеопазване и в малките населени места“, напомни Миков.

Той подчерта, че приоритет за Коалиция „БСП – лява България” ще бъде подкрепата за малките и отдалечени населени места да имат достъп до здравеопазване и образование. „Хората имат право на здраве и живот и когато не са в София“, каза той. Според него здравеопазването не се свежда до търговия и не са клинични пътеки, които само преразпределят финансови средства. Това което направихте в Девин е най-добрата грижа за хората, най-необоримата политика. Тя е основа и за туризма, който за вашия град е важен“, продължи лидерът на БСП.

Пред жителите на Девин Михаил Миков посочи, че левицата предлага по-справедлива политика към регионите, към обикновените и бедни хора, справедливост по отношение на заплащането на труда. „Доказахме това с управлението на кабинета “Орешарски”, който само за година повиши пенсиите, доходите, социалните помощи, осигури за Коледа и Великден бонуси към пенсиите, справедливост към младите семейства, с което дадохме рамо в борбата с демографския срив. Подобрихме достъпа до здравеопазване и образование. Намалихме три пъти таксата за посещение на лекар от възрастните хора, което бе от голямо значение за тях“, изброи Миков.

Отиваме на изборите със самочувствие от това, което сме свършили. За 25 години ние сме били и на власт, били сме и в опозиция, но винаги БСП, а сега и коалицията, с която се явяваме на изборите, сме имали самочувствието, че най-адекватно представляваме най-голямата част от българските граждани“, каза Миков.

Михаил Миков и кандидатите за депутати на левицата се разходиха сред жителите на Девин, разговаряйки с хората и раздавайки десетки автографи.

„Вчера в Девин беше един друг партиен лидер, обявил се за бъдещ премиер. Той дойде с 4 бронирани джипа и не посмя да мине пеша по улиците и да се поздрави с нас, казаха девинчани на Миков. Лидерът на социалистите е за втори път е в смолянско от старта на предизборната надпревара.

Миков разгледа и болницата, която бе възстановена благодарение на усилията на водача на листата Дора Янкова и на инициативния комитет от девинчани от правителството на БСП.

В лечебното заведение вече работят 3 отделения с 55 души персонал, дошли от цялата страна. До края на месеца се очаква да заработи и хирургично отделение с водещи експерти. „Болницата работи отлично, разплаща се навреме“, каза Радка Грозданова, изпълнителен директор на болницата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе