„БСП – лява България“ протестира в защита на детското отделение в Смолян

 „БСП – лява България“ протестира в защита на детското отделение в Смолян

Служебният министър на здравеопазването е поискал от изпълнителния директор на смолянската болница д-р Шехова да бъдат върнати 300 000 лева за ремонт на детското отделение на болницата, отпуснати от ведомството при предишното правителство. Тази новина, съобщена от медиите вчера, възмути хората от Триград. Вестта дойде по време на среща на кандидатите за народни представители от „БСП – лява България“ Дора Янкова, Валентина Павлова и Венцислав Венков с хората от туристическото селище.

„Кой мрази децата на Смолян? Единственото детско отделение в областта ли трябва да бъде оставено без жизнено необходимия ремонт, за да може чиновниците от здравното ведомство да получат заплати преди изборите?“, попита Дора Янкова. Тя обяви, че левицата в Смолян започва протестна подписка в защита на отделението и на интересите на децата от областта и техните майки.

Кандидатът за депутат Валентина Петкова, която стана известна в цяла България като единствената жена, осмелила се да вдигне протест в защита на Девинската болница в апогея на правителството на Борисов заяви: „Нека не бъдем късопаметни. Спомнете си, че когато беше председател на парламентарната комисия по здравеопазване – най-важният пост в политиката по здравеопазване, Дариткова, която сега води листата на ГЕРБ – закри 3 здравни заведения в Смолян – болниците в Девин и Рудозем и тубдиспансера в Смолян“. 22-ма души починаха в линейките, докато стигнат до болница след това „хуманно“ решение, каза Петкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе