Жителите на Подвис: Съсипаха земеделието и животновъдството в Родопите

Жителите на Подвис: Съсипаха земеделието и животновъдството в Родопите

Водачът на листата на ПП „Лидер” за 22 МИР Стилиян Аврамов се срещна с жителите на село Подвис. Срещата беше открита от председателя на ПП „Лидер”- Рудозем Хайри Делихусев. В своето изложение той представи кандидат-депутатската листа на ЛИДЕР за 22 Многомандатен избирателен район. Делихусев специално акцентира върху факта, че листата е съставена изцяло от предприемачи, които имат собствен бизнес, знаят как да ценят всяка една стотинка.

„Това са хора, които създават работни места и имат предприемачески дух”- каза Делихусев. Водачът на листата Стилиян Аврамов сподели с присъстващите идеите на партията, необходимостта за възраждане на предприятията и икономиката, съживяване на Родопския регион.

„Ние не сме парламентарно представена партия и не сме участвали в управлението на страната, но резултатите от миналите избори ни нареждат на първо място като извънпарламентарно представена партия. Аз силно се надявам, че на тези избори хората ще ни подкрепят и ще имаме самостоятелна парламентарна група в 42-то НС”-каза Стилиян Аврамов. Водачът на ЛИДЕР изтъкна силната икономическа програма на неговата партия и акцентът, който се поставя в нея, а именно съживяване на икономиката, създаване на работни места, заетост на младите хора. Според него, ако държавата има силна икономика, всички други дейности- здравеопазване, образование, социална дейност и т.н. ще бъдат на изключително достъпно и високо ниво.

Жителите на село Подвис взеха активно участие в политическата дискусия по наболелите проблеми на региона и страната. Хайри Маджаров постави въпроса за реализацията на родопските картофи.

Неговият съименник Хайри Сантелов допълни, че най-болните въпроси за нашия регион са в областта на земеделието. Според него не само земеделието, но и животновъдството в Родопите бяха съсипани. Той сподели, че не е редно големите арендатори да се възползват от субсидиите, а хората от планинските райони да не могат да вземат никакви субсидии, защото има ограничение за ползването им- минимум пет декара. Сантелов обърна специално внимание, че голяма част от хората в региона биха отглеждали крави, овце или кози, но скъпият фураж и ниските изкупни цени на млякото не създават рентабилност за развитие на тази дейност. Севда Иглева критикува досегашните политици и изтъкна, че в тази държава най-много се краде именно от тях. В дискусията хората поставиха въпроса за единомислие между политическите партии, което да бъде в полза на хората. Стилиян Аврамов изтъкна, че е трудно да има единомислие и даде за пример подетата инициатива за помощ на болната Светлана Килявкова. „Нашата инициатива, всяка партия да даде по 5 000 лева за това болно момиче, не е подкрепена до този момент от нито една друга политическа партия”-сподели Аврамов. В края на срещата Стилиян Аврамов подчерта, че народът е този, който дава властта и на тези избори нека всеки да направи своята преценка според жизнения си стандарт, според собствения си живот в България. Той призова хората да погледнат и към други политически партиии, а не само към големите, защото повечето парламентарно представени партии ще могат да създадат и по широк консенсус в приоритетите на държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе