Водачът на листата на ДПС – Смолян Мустафа Карадайъ: Двата мандата са ни гарантирани, работим за трети

 Водачът на листата на ДПС – Смолян Мустафа Карадайъ: Двата мандата са ни гарантирани, работим за трети

За три мандата в Смолянско, а четиридесет на национално ниво ще се бори Движението за права и свободи (ДПС) на предстоящите парламентарни избори. Това заяви водачът на кандидат депутатската листа на ДПС в Смолян Мустафа Карадайъ по време на откриването на предизборната кампания в областния град в понеделник. На срещата в препълнения салон на Планетариума беше представена кандидатдепутатската листа от областния лидер на движението Салих Аршински . Втори в листата е д-р Владимир Янков, трета е Петя Ризова, четвърти е Пламен Айвазов, пети е д-р Петър Фиданов, шести е Младен Исаев, следван от Росица Станевска и Вахидин Каръшев. Лично кандидат депутатите си представиха своите автобиографии пред симпатизантите и членовете на партията. Изключение направи само Вахидин Каръшев, който малко преди това се сдоби с рожба.

„Двата мандата са ни гарантирани и трябва да си свършим добре работата за да можем да имаме и трети. Жребият, който се изтегли от Централната избирателна комисия(ЦИК) ни задължи да имаме поне 40 депутата на национално ниво. Без значение са разчетите и какви данни сочат социологическите агенции на този етап“, категоричен е Карадайъ. „Това е лично моя оценка и смятам, че е напълно възможно това да стане факт. Нещо повече, за над четиридесет мандата ние няма да търсим отговорност от партийните ни структури“. Според кандидат депутата вече има и прието подобно решение от партийната централа.

„Причината да смятам, че имаме възможност за трима депутати в Смолянският регион е проста. След този провал на управлението и политиката, която води ГЕРБ със своите представители основно в здравната и социалната система, това поле е отворено единствено и само за ДПС. Ние имаме цяла стратегия за реформи в здравеопазването, които са много тежки за страната. Тя е още от времето, когато участвахме във властта по време на „тройната коалиция“. За съжаление времето не ни стигна да я реализираме. Това обаче е неизбежно. Една от най-не реформираните системи от 23 години е именно здравеопазването. Не може да прави политика по един и същи начин за градове като София, Пловдив, Варна и същата да е налагаме и в Родопите. Това просто няма как да стане. Здравната система трябва да е отражение на даденостите на различните региони и необходимостта на онези граждани, които живеят в тези региони и да продължат да го правят. Впрочем това е политиката и на Европейският съюз – хората да живеят по родните си места, а не да се преселват в големите градове“, посочи Карадайъ.

Той не пропусна да коментира и оповестените резултати относно подслушванията от главния прокурор на страната Сотир Цацаров.

„Това управление, което беше през последните близо четири години доведе страната до онази ситуация, в която всеки един от гражданите да се притеснява да говори по телефона, казвайки все по често реплики от рода „това не е за телефон“. Хората се притесняват да говорят свободно в офисите си, не за нещо друго, а защото ако им отнемат бизнеса трябваше да са благодарни, ако ги фалираха трябваше още повече да са благодарни, че не им се случва нещо още по- лошо. През последните години живяхме именно в подобна обстановка. Страшното обаче е че това се потвърди и от прокуратурата. Ние до сега като граждани се съмнявахме в ограничените си свободи, то прокуратурата днес го доказа. Впрочем ние това го знаехме още при проектобюджетите на страната ни. Като пример щи ви дам последния такъв. Средствата отделени само за подслушване са два пъти по –голям, от колкото бяха тези за БАН. Нима ние не прозряхме какво визира Европейският съюз по програма 2020 – Наука, инвестиции, иновации и нови технологии за развитие та направихме точно обратното, намаляваме средствата за наука, но увеличаваме средствата за подслушване, за преса и натиска на гражданите. Трябва всички да изобличаваме всеки един подобен ход, това да го правим ние, медиите и всеки , който има подобни сигнали. До сега видяхме как чрез държавни служители, администрация се правеше натиск върху гражданите дори и нещо повече, видя се след изборите как се краде вот. Това беше разпространено в клипове, в които имаше чували и предизборни книжа в контейнери. Такива избори не е редно да допускаме в бъдеще. Ние трябва да дадем ясна гаранция, че хората ще гласуват свободно и за когото искат и гласът им да бъде отчетен реално в крайните изборни резултати“, коментира водачът на листата на движението.

Мустафа Карадайъ не пропусна да „захапе“ бившите управляващи от ГЕРБ за инфраструктурната им политика. „Наследиха договори от предишното правителство и тръгнаха да режат ленти. Всеки ден твърдят, че строят магистрали, всеки ден твърдят, че правят чудеса. Толкова ленти изрязаха за тези магистрали, че с тях трябваше да имаме такива до Марс. Уви обаче, като се направи равносметка направеното от тях в тази посока е по-малко от предишното правителство. За сметка на това обаче, те зарязаха цялата останала пътна мрежа в страната. Като няма пътища няма как да стигнем до такива райони, като нашите, където разчитаме основно на туризъм“, коментира водачът на смолянската листа.

Той обеща посланията им да стигнат до всеки един избирател в региона, като ги запознаят с двете дипляни, които са изготвени специално за предизборната кампания. Едната е озаглавена „Провалът на ГЕРБ – горчилката на фактите“, а втората е „Платформата на Движението за права и свободи“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе