КБ затвърди позицията за възстановяване на болницата в Девин и театъра в Смолян

КБ затвърди позицията за възстановяване на болницата в Девин и театъра в Смолян

Коалиция за България затвърди позицията си за възстановяване на болницата в Девин и РДТ „Николай Хайтов” в Смолян. Лидерката на левицата в областта и водачка на листата Дора Янкова заяви, че тези два проблема ще са й основен приоритет, след като влезе в 42-ото народно събрание. Тя е наясно, че хората имат нужда от 2-те институции. В предизборната програма на БСП и партньорите й са залегнали специални мерки за подпомагане на общинските болници, с възстановяването на държавната субсидия и създаване на облекчени условия за разкриване на отделения в райони като Смолянския. Дора Янкова обяви, че ще работи за обявяване на защитени лечебни заведения.

От инициативните комитети се обединиха, че ще затворят пътищата в областта с живи вериги, докато исканията им не бъдат изпълнени. Те са готови на крайните мерки, защото са наясно, че ГЕРБ ги е закрил на инат. Инициативните комитети организираха публична дискусия, на която бяха поканени всички кандидати за народни представители в Смолянска област.

„Даниела Дариткова и Красимир Събев си правят предизборна реклама с болницата. Тук говорим за човешки живот, а не за политика. Докараха камиони с оборудване и се снимаха пред тях, за да се хвалят. Но точно ГЕРБ прави проблема политически. Искаме безлихвен заем от държавата, болницата да ни е с 4 отделения и да е самостоятелна, а не филиал на Смолян, както Дариткова настояваше. Болницата в Девин трябва да е със защитен статут заради местоположението си. Срамувам се, че съм била член на ГЕРБ. Слава на Бог, че ме изгониха, след като се застъпих за спасяването на болницата. Когато човек иска да свърши работа, го прави, а когато няма желание, се оправдава”, заяви Диана Чаушева от инициативния комитет.

„Ще бъдем жива верига, докато театърът не отвори врати отново. Родопите имат нужда от него. ГЕРБ ни предлагат тази сграда да бъде читалище със самодейци. Те явно не разбират за какво става въпрос. Всичко това е поредният фарс на ГЕРБ”, обяви Емилия Ованесян от инициативния комитет за спасяване на РДТ „Николай Хайтов”.

На дискусията не присъстваха само представителите на ГЕРБ, които изпратиха позицията си в писмен вид, от което стана ясно, че те поддържат досегашната си политика за решаване на тези два проблема.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе