Коалиция за България: Рудозем поиска поминък, защита на трудовите права, подкрепа на малкия и среден бизнес

Коалиция за България: Рудозем поиска поминък, защита на трудовите права, подкрепа на малкия и среден бизнес

Срещи с избиратели от Рудозем и селата в общината- Сопотот, Равнината, Дуревска, Чепинци, Войкова лъка и Елховец, проведоха водачът на листата за кандидат-депутати от Коалиция за България Дора Янкова и вторият в листата Емил Хумчев. Основният проблем, който поставиха жителите на рудоземските села беше безработицата и осигуряването на нови работни места.

„В нашата управленска програма сме заложили откриването на минимум 250 хил. нови работни места, като казваме, че те са реални. Това ще стане като облекчим малкия и среден бизнес и му подадем ръка. Ние ще започнем една 10-годишна програма за индустриално съживяване на икономиката на България, защото тя трябва да започне изграждането си едва ли не от нулата. В тази програма трябва да впишем района на Смолянска област. Трябва да видим какви активи и потенциал има тук и да кажем какво трябва да се направи, за да се развива икономиката и безработицата да спадне“, каза кандидат-депутатът Емил Хумчев. Относно доходите той обясни, че управленската програма на Коалиция за България предвижда до края на мандата минимум 450 лв. минимална работна заплата , която ще бъде обложена с нулева ставка. Това ще доведе до 350 млн.лв., които ще влезнат в потреблението. От левицата ще настояват за обвързване на майчинството с минималната работна заплата. С болка той посочи, че друг голям проблем в Родопите е младежката безработица.

„Тук всеки втори младеж е безработен“, каза Хумчев. Той посочи, че ако от Коалиция за България спечелят доверието на хората решат, ще се работи активно по програмата за осигуряване на младежка заетост и за гарантиране на първо работно място за тях. За възрастните хора -моментално да се спре покачването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране, както и ежегодно осъвременяване на пенсиите по „швейцарското правило“.

„600 хил. души безработни е резултатът от управлението на Борисов. Със 100 % се увеличиха разходите за електричество, с 40% се увеличиха разходите за храна, лекарствата скочиха. Това не се отчиташе от управлението на ГЕРБ. Тази партия завлече хората до ръба на мизерията. Видяхте в последните дни дори какво са си говорили. Имаме необходимост да се направи нещо по-добро за страната“, каза пред жителите на Рудозем водачът на листата Дора Янкова.

„Днес цял ден сме в Рудозем, 10 хиляди безработни…Хората със сетивата си искат да участват в държавата и да им се пази достойнството. Мъжете поискаха среда да работят . Ако има икономическа инициатива да я подкрепим, ако не да я създаваме! В противен случай се обричаме да станем колониална държава“, посочи още Янкова.

Не бе подминат и въпроса за отварянето на границата при Рудозем. Със съжаление Янкова отчете, че за четири години нищо не се е случило, а дори сме се върнали години назад.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе