Дебатът по ТВ7: Смолян си иска театъра, а Девин - болницата

Дебатът по ТВ7: Смолян си иска театъра, а Девин - болницата

Възстановяването на дейността на Родопския драматичен театър и болницата в Девин се очертаха като най-горещите теми при гостуването на предизборното турне “България избира” в Смолян.

Да отговарят на наболелите въпроси на хората на сцената на импровизираното ни студио в центъра на родопския град се качиха д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ), Дора Янкова (БСП), Мустафа Карадайъ (ДПС), Зарко Маринов (ДСБ) Хасан Хаджиев (СДС), Живко Чепишев (РЗС), Димитър Палагачев (България за гражданите), и Александър Сиди (ВМРО). Културната институция беше затворена пред 2 години с подпис на министър Вежди Рашидов. Същата съдба имаше и болницата в Девин, която затвори врати заради дълг от близо 2 млн. лв.

Единствен Зарко Маринов пое ясен ангажимент за възстановяване на Родопски драматичен театър като държавен културен институт. „Г-жо Дариткова, ще имате ли доблестта да признаете, че политиката на ГЕРБ е закриване на общинските болници и централизиране на лечението в областните центрове?“, попита д-р кандидатката на ГЕРБ за нов мандат в парламента и досегашна шефка на здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова.

„Крахът на тази болница е започнал още преди 10 години“, обясни Дариткова. Тя припомни, че лечебното заведение е било източвано и направи уговорката, че лекарите нямат вина за това. „Защо няма никой в затвора за източването“, попита я Зарко Маринов и припомни, че зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов беше вътрешен министър, а последният шеф на болницата д-р Чавдар Маринов, участвал в “източването”, бе назначен от ГЕРБ за директор на дирекция в Министерство на здравеопазването. Маринов каза още, че управлението на ГЕРБ е най-лошото от всички досега за Смолянска област. “Правителството на Бойко Борисов гледаше зали, магистрали, метро, дъги и т. н., а тука няма 10 километра път направен. Видяхте по какъв път дойдохте. И начинът е само тези пари, които Тотю Младенов харчеше 800-900 милиона европейски пари отидоха в общините да метат улици. Така не се създава заетост. Те не отидоха в дребните фирми. Смачкаха дребния бизнес.” – категоричен бе Зарко Маринов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе