Д-р Красимир Събев, ГЕРБ: Доставиха мобилни рентген, лаборатория и ехограф в Девин

Д-р Красимир Събев, ГЕРБ: Доставиха мобилни рентген, лаборатория и ехограф в Девин

Мобилни рентген, клинична лаборатория и ехограф са доставени вече в Девин, съобщи д-р Красимир Събев – управител на новоучреденото дъщерно дружество на смолянската болница „Девин Мед” ЕООД и кандидат за народен представител от ГЕРБ.

„Това беше по-трудният път, но ние с д-р Даниела Дариткова го извървяхме и апаратурата е факт. Министърът на здравеопазването обеща да осигури тази техника и си изпълни думата. Тя е вече в двора на болницата в Девин“, каза д-р Събев.

„Осигурено е финансирането за още един кабинет към спешната помощ от държавата. Въпрос на техническа договореност е през къде ще минат парите. Директорът на Регионалния център по здравеопазването д-р Мими Кубатева ще прецени дали да сключи договор с ЦСМП или с МБАЛ – Смолян, за да функционира този кабинет и мобилната апаратура. Има достатъчно хора на място, които могат да работят с нея. При мен са молбите за клиничен лаборант, за рентгенов лаборант. Техническите подробности са в процес на договорка. За да не губим повече време, тези лаборатории трябва да заработят в най-скоро време. Надявам се още от 1 май да заработи”, обясни медикът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе