Жителите на „Станковица“ и „Боровец“ в Райково призоваха Дора Янкова да открие официално ремонтираните улици

Жителите на „Станковица“ и „Боровец“ в Райково призоваха Дора Янкова да открие официално ремонтираните улици

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова присъства на официалното откриване на новоизградените улици „Станковица“ и „Боровец“ в кв. Райково. На церемонията присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата н БСП Михаил Генчев, инж. Атанас Устабашиев и Георги Кисьов, представители на Общинска администрация и почти всички жители на двете улици. Слово произнесе в.и.д. кмет на община Смолян инж. Румяна Янчевска. Тя подчерта, че по двете улици се работи активно още от 2004 г., когато са започнали процедури по отчуждаване, проектиране, прокарване на водопровод, канализация, кабели и др. Янчевка изтъкна, че със строителството на „Станковица“ и „Боровец“ цялата „Кетевска махала“ на Райково е благоустроена. „Преди 10 години тук имаше предимно черни пътища и пътеки, а сега всичко е асфалтирано, стабилизирано, изградени са редица пътища. Имаме още малко работа по улица „Висарион Смоленски“ и „Шипка“, с които цялата махала ще бъде модернизирана“, подчерта инж. Янчевска. Строителството на двете улици е първият, изцяло завършен етап от мащабния проект на община Смолян „Благоустрояване на уличната мрежа, квартална среда и подобряване на условията за обществен отдих в Смолян” по Оперативна програма „Регионално развитие“ на стойност 249 093лв., по който в момента се изгражда парка в кв. Уството и се реконструира стария център.

„Със строителството на двете улици създадохме нова качествена среда за живот . Имаме уникална инфраструктура, която ви пожелавам да ползвате дълго и със здраве“, пожела инж. Янчевска. Ръководителят на фирмата изпълнител на ремонтните дейности Захари Мурджев отбеляза, че 80% от работници, строили шосетата са от Кетевска махала, което значи и нови работни места. Той благодари на Дора Янкова за изпълнените ангажименти към райковци и добави, че благодарение на нея всичко се е подменило. „Тя е знаещ и работещ кмет“, подчерта Мурджев.

От името на живущите на двете улици благодарности към Дора Янкова и общината поднесе Емил Ашиков, който заяви, че всички са много радостни от изпълнения ангажимент. „Вие сте кмет, който изпълнява това, което обещае и ние сме благодарни, че след 30 години вие сте управника благоустроил квартала“, обърна се към Янкова Ашиков. Той отбеляза, че след пътя общината трябва да направи и детска площадка с парк в района на параклиса „Св. Дух“. „Ние ви вярваме, защото каквото обещаете го правите“, заключи Ашиков.

Инж. Янчевска, след молби и желание на гражданите предостави правото на Дора Янкова и Захари Мурджев да прережат лентата на новата придобивка. Тя плисна и менче с вода, с пожеланието да има здраве и късмет с новите улици. Янкова получи много поздравления и пожелания за успех.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе