Заедно за Община Златоград

Заедно за Община Златоград

Препълнен с народ се оказа площада на центъра на Златоград за откриването на кампанията на Местната коалиция „Заедно за Община Златоград“. Дъждът не уплаши хората, които получиха чадъри с номера на бюлетината на коалицията – 26. От мащабната политическа формация пък приеха времето за знак, че ще им върви по вода.

Кампанията откри гласа на България, почетния гражданин на Златоград, народната певица Валя Балканска. Заедно с гайдарят Петър Янев те изпълниха китка родопски песни като завършиха с прочутата, тази която лети в Космоса, златоградската „Излел е Делю хайдутин“. От сцената прозвуча химна на Република България и песента за Златоград.

Златоград не е просто една от 264-те общини в страната, от тук започва България. Тук е врата към Беломорието, тук живеят хора съхранили своя бит и култура от миналото, милеещи за родното, гледащи уверено напред в бъдещето, със стремеж за развитието на икономиката, туризма и културата. С тези думи местната коалиция „Заедно за Община Златоград“ започна представянето на своите кандидати за кмет на община, за общински съветници и кметове на населени места.

„Преди 4 години Златоград поиска промяна, тогава с лекота се обещаваше открито и прозрачно управление, инвестиции и нови работни места, благоустрояване и просперитет. Днес Вие сте свидетели има ли наистина промяна. Достатъчно ли е само да се говори и обещава, да се оправдава и конфронтира? „, попитаха от коалицията събралото се на площада многолюдно множество. Отговорът чул се от хората бе : Не!. Затова на местния вот на 23 октомври да направим своя избор за това кой и как да ни управлява през следващите 4 години, апелираха от сцената.

Първо бе представен кандидатът за кмет на общината Младен Чаушев, който получи силни овации. За него не е необходимо да се говори много, защото той е доказал в цели два мандата какво може. Той успя да прокара пътя за Гърция, въпреки че други му отразяха лентата и дори не го поканиха. Започна проекта с топлата вода, въпреки че други не можаха да го продължат. Започна изграждането на колекторите и благоустрояването на града. Широко скроен, отзивчив, благонамерен и контактен, той е деен човек и рискува в името на доброто на Златоград. Завършил е ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „Математика“. Има специализация „Финансов мениджмънт“. Създател на Националния музикално-фолклорен съюз в България. Бил е дългогодишен директор на СОУ „Св. Княз Борис Първи“ в с. Старцево и два мандата кмет на община Златоград. Семеен, с две деца.

„Да бъдеш кмет това е отговорност, която трябва да се носи от решителни хора, които държат на думата си. Които не само говорят, но могат да довършват нещата докрай. Смятам, че кметът на Златоград трябва да носи честно и отговорно поста си, а резултатите от работата му да се усещат сега, а не в необозримото бъдеще. Работил съм винаги по проблемите на общината и вие знаете какво съм направил. Приоритет в работата ми ще бъде благоустрояване на кварталите. Ще докарам топлата вода в града, не бих се примирил казармения терен да тъне в бурени. Като кмет оставих започнати проекти и нереализирани ценни идеи, които не срещнаха приемственост, а Златоград има нужда от тях. Преди 4 години Вие очаквахте промяна, че живота Ви ще се промени към по-добро. Получихте обещание за открито и честно управление. Сега вече всеки може да сравнява, да види реалните дела и да прецени кой е деен и решителен и кой залага единствено на оправданията. Гласувайте със сърце и разум, не позволявайте да Ви заплашват, притискат и манипулират. Искам Вашето доверие, защото всички Вие заслужавате реални резултати от един кмет. Доказал съм, че няма да Ви подведа, няма и да Ви излъжа. От все сърце Ви благодаря, че се отзовахте на нашия митинг. Толкова много хора като гледам – все едно Тодор Живков е тук. Днес се изправям с молба за доверие за нов мандат, в който със същия хъс, сила, дух и енергия ще работя за решаването на Вашите проблеми. Затова Ви приканвам да излезете и да гласувате, гласувайте за бъдещето на Златоград. Заедно можем, аз съм сигурен във Вас“, заяви Чаушев.

На митинга приветства коалицията бившият зам. – министър на регионалното развитие, депутатът Димчо Михалевски. „Скъпи приятели, първо искам да Ви благодаря, че мога да се видя отново с Вас тук в Златоград, който откровено, с ръка на сърце, трябва да кажа, че заедно с моя роден град Кърджали ми е най-скъпия в цяла България. Не защото Вие ме натоварихте с изключителното доверие на почетен гражданин, а защото винаги, когато дойда виждам във Вашите очи будни сърца и умове устремени напред в бъдещето, готови да направят всичко за това да се развива Златоград и децата на Родопите тук да имат изключително добро бъдеще. Отново сме изправени пред избор – за кметове и общински съветници и за Президент на Републиката. Тези дни пътувам много из страната и на много места чувам как се обещава какво ли не, важно е кметовете да обещават пътища, улици, детски градини, водоснабдяване и канализация. Но трябва да кажа, че няма да говоря за това, защото Вие сте убедени какво можем да направим с Младен Чаушев и сте го видели. И защото Вие видяхте какво всъщност не можаха да направят управляващите за изтеклите 2 години. Според мен, когато се изправим пред избор за президент и кмет, може би трябва да си зададем най-важния въпрос : Има ли човека, на който ще дадем доверие сърце, голямо сърце, което да може да обхване грижата то най-малкия до човека, който е извървял достойно своя жизнен път. Да може да обгърне в това голямо сърце грижата, отговорността, ангажимента, понякога безсънните нощи, и да даде резултат, който Вие с благодарност във Вашите очи ще му донесете онази сладка радост на човешкото доверие. Аз смятам, че тук в Златоград познавам само един човек, който има такова голямо сърце и това е Младен Чаушев. И затова скъпи приятели, аз съм сигурен, че и той и всички кандидати за общински съветници са сериозни, изключително отговорни хора, мъже и жени дали и отдават своите усилия за развитието на общината. Първото нещо : Общината да бъде за хората, да служи на хората. Второто нещо : Да осигурим работа, работа и пак работа. И накрая: Да бъдем честни и открити, готови да носим и критика и грешките да бъдат признавани. Това са истинските хора, които заслужават доверие. Затова скъпи приятели призовавам Ви да подкрепите местната коалиция за кандидати за кметове на населени места, за общински съветници и за кандидата за кмет на община Златоград с номер 26. Дните ще отминат, изборите ще дадат своя резултат. Но важното е в следващите месеци и години да се гледаме право в очите, да сме открити и да извървим този път заедно, защото не просто трябва да преминем през този период, а трябва да го направим заедно, както е името на коалицията: Заедно за община Златоград!“, каза Михалевски.

Оправданията през последните години бяха много. Хората искат работа, спокойствие и сигурност за семействата си. Сигурност за Вас, които останаха тук, за тези които ще се върнат, за тези които ще инвестират в общината. Необходими са сърцати хора, които имат идеи за бъдещето, професионализъм за изпълнението им, воля заедно да решават наболелите проблеми на общината. С тези думи коалицията представи кандидатите си за общински съветници.

Малките населени места в България са с много неразрешени проблеми и тези на община Златоград не се различават по нищо от тях. В родопските селища живеят хора със съхранен морал и ценности, хора на честта и достойнството. Те заслужават да имат работещи и инициативни кметове, които ги подкрепят и разбират. Сега отново е време за избор, направете най – добрия, с номер 26 от бюлетината, призоваха от местна коалиция „Заедно за община Златоград“.

След представянето на претъпкания с хора площад на Златоград пяха рок звездите от група „Сигнал“ и фолк дивата Джена, а над главите на всички с пламък изгря номера на бюлетината – 26.

След концерта Златоград се освети от богата и красива заря.

Вирни се горе