Смолян не се купува и не се продава

Смолян не се купува и не се продава

Днес, пред микрофоните на кабелно радио „Смолян“, Дора Янкова сподели, че в навечерието на втория тур от изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за кметове на населени места, всеки си е направил сметка. Отчели сме плюсовете и минусите, разграничили сме се от онова, което е чуждо на политическата практика в Смолян и вървим напред към гласуването в неделя.

Благодаря на смолянчани за първия тур. Огорчена съм от Изборния кодекс, гласуван и от г-н Мелемов, който обещаваше лек избирателен закон за прозрачност и яснота. Вместо това видяхме една тежка машина, СИК в неравноправно отношение, огромни опашки от чакащи хора и пр. Тече активен дебат за праозрачността и чесността на вота. Съжялвам, че изборът мина по този начин. Още когато видях резултатите от вота, благодарих на родопчани и поканих Николай Мелемов на дебат по местните медии. Повторих поканата си и за националните медии – телевизии и радиа, но за мое съжаление Мелемов отказа. Той бяга, не желае да се изправи с лицето си, с програмата си, за да може Смолян да прецени кого да избере за кмет.

След първия тур имаме вече Общински съвет. Аз съм удовлетворена от стореното – бях пред очите на всички, няма нещо, за което смолянчани да не са информирани.

Поздравих всички избрани общински съветници. Имах възможността да чуя вижданията им и съм убедена, че Смолян ще се управлява от широка коалиция.

Сред тях има мъдри съветници с опит от всички партии. Ще има убедително мнозинство по всички въпроси.

Партия ГЕРБ в мъжкото си начало и в стремежа си за власт на всяка цена, премина всички граници. Жалкото е, че всичко това беше против жена – кандидат за кмет.

В един предизборен клип беше показана сграда, в която са настанени само държавни институции и частен имот, без да се обясни на хората, какво е направено. Това премина всяка мярка. Мелемов не се държа като джентълмен. Той не е онзи благ човек, който познаваме. Кампанията го промени. Цяла България видя поведението му.През цялото време клевети. Да му бъде простено. Аз съм великодушен и широко скроен човек. Греховете са си негови, нека тежат на съвестта му.Аз имам голяма сила и енергия и вече имам по-категорично поведение, от което смолянчани ще са доволни.

Как да убедя моите съграждани, че нямаше контролиран, напазаруван вот, когато непрекъснат лъскави джипове и лимузини обикаляха града. Ние видяхме един бивш управник на Смолян, който цяла седмица насаждаше страх и оказваше натиск върху отделни групи от граждани. Цялата машина е впрегната, за да може Смолян да се вземе от ГЕРБ. Смолян нито се купува, нито се продава. Скъпи приятели – не се продавайте, не се предавайте.

Аз няма да ви подведа, дайте своят глас за мен!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе